Ærligt, råt og meget metal

s22_CD_showbreadShowbread is Showdead er metal-musik med lidt elektronisk input, enkelte af sangene er dog mere stille og rolige. Musikken forstærker følelserne, så lyt kun til det, når du er i godt humør, og snart begynder du at danse på din stol og bliver helt ekstatisk.

Hvis du ikke bryder dig om metal, så hold dig væk fra dette album, det vil sandsynligvis lyde mere som helvede end som himlen, min mor vil nok kalde det ”disharmonisk larm”. Jeg kan godt lide det, især hvor de har blandet metal-musikken med det elektroniske, men kun hvis jeg er i godt humør.
Du kan ikke forstå teksterne, med mindre du faktisk læser dem, næsten alt bliver råbt ind i en mikrofon, og selv hvis du læser teksterne, kan det være svært at følge med! Der er ikke meget positivt i deres tekster, og de bærer meget præg af bandets egne frustrationer og oplevelser, derfor er teksterne også meget ærlige og rå. De skriver om at være bange for at være sig selv, om frygten for at blive afvist, om smerten i verden, men også om kærligheden til deres børn.
Teksterne er ikke normale ”kristne” tekster fra USA. Der er politiske budskaber, blandt andet om våbenkontrol, børnearbejde, forbrugerisme og om det amerikanske flag som en afgud.
Teologisk går de meget imod calvinisme, og forudbestemmelse bryder de sig bestemt ikke om. De bruger en hel sang på at beskrive, hvor ond Gud ville være, hvis vi fjerner fri vilje som en mulighed i menneskers liv.

Jeg vil sige, at man skal lede dybt efter Gud i deres tekster, men man kan godt finde ham dernede, især i den sidste sang, som er en helt anden slags end de foregående. Meget mere stille og roligt, og man kan oven i købet forstå, hvad de synger, uden at læse teksterne!
Simon Friis