En omvendt andagt

Af Karin Juul Jensen Indehaver af Break Point Consult og foredragsholder
Af Karin Juul Jensen
Indehaver af Break Point Consult og foredragsholder

Jeg skulle stå for forkyndelse til en familieaften, og jeg glædede mig og var – blank. På internettet fandt jeg et par klip-klapper, som var lavet af liggeunderlag og gaffatape. Så blev teksten besluttet! Men de skulle ikke vide det på forhånd – de skulle selv regne den ud ved hjælp af spor.

Saks, gaffatape, liggeunderlag, kartofler, skeer, tusser og karton fik fantasien frem i de unge mennesker. Første spor er historien om pindemanden Ejner, der bor i et hus som tegnes på karton. Han laver sig en pengeboks, som er fuldstændig sikret til alle sider, og alligevel bliver pengene stjålet – hvordan? Joh, Ejner er todimensionel, og det er hans hus også. Så der kom en tredimensionel og tog pengene.
Næste spor var klip-klapperne, som laves ved at skære liggeunderlaget ud, så det passer til foden og derefter sætte gaffatape rundt om med klistersiden udad på fodsålen og derefter et stykke med klistersiden indad rundt om fod og sål. Det blev en vældig icebreaker og nogle tæ’r lugtede bedre end andre!
Så blev de unge delt op i to grupper, der hver skulle lave en tegning på et stort stykke karton. Eneste regel var, at det ikke måtte være pænt eller ordentligt. Imens kunne jeg så fortælle forsamlingen om nogle af de mange profetier, der var gået i opfyldelse i forbindelse med Jesu liv.
Så skulle de unge på stafetløb med skeer og kartofler i deres nye klip-klapper. Først skulle de gå baglæns den ene vej og derefter løbe hurtigt tilbage igen. Nu var jeg spændt på, om de kunne gætte, hvilken bibeltekst vi havde om! Der gik lidt tid, og jeg måtte minde dem om, at vi befandt os efter påske, og så faldt tiøren.
Historien om de to disciple, der desillusionerede over kaosset efter Jesu død, langsomt går mod Emmaus, mens de taler om profetierne med en mand. Da det går op for dem, det er Jesus, som nærmest er kommet fra en anden dimension, skynder de sig tilbage, og turen blev selvfølgelig tilbagelagt på apostlenes heste – klip-klapper!
Og så kunne vi læse teksten fra Lukas 24, 13-35.