Musical om kærligheden mellem en missionær og en slavepige

s9_Hestlund_musical_foto_Gitte_Volsmann2016-musicalen på Hestlund Efterskole den 16. og 17. marts er en historisk fortælling om kærlighed, tro og frihed. Historien tager sit udspring på Guldkysten i Afrika i 1798 under udfasningen af den danske slavehandel.

Publikum møder her blandt andet en afrikansk kvinde, som bliver bortført fra Guldkysten til de Dansk Vestindiske Øer, hvor hun bliver gjort til slave.
Brødremenigheden i Herrnhut i Østtyskland bliver klar over, at de danske slaver lever under umenneskelige forhold – og at de ikke må dyrke kristendommen. Menigheden sender derfor missionæren Thomas ud for at udbrede kristendommen blandt slaverne på Sct. Croix.
Missionæren møder slavekvinden og forelsker sig i hende. Hun bliver kristen, og de forsøger at blive gift. Men det må de ikke for herrnhuterne og plantageejeren, så parret stikker af og gennemgår en voldsom masse trængsler.

Alle er født lige

Moralen er, at alle mennesker har lige stor værdi – og alle har ret til kærlighed, tro og frihed.
– Det er et dunkelt kapitel af Danmarkshistorien, som er meget lidt kendt. Det rummer en lang række spændende historiske beretninger og samtidig en ufattelig mængde tragiske skæbnefortællinger om blandt andet iturevne familier, siger John Laue. Han har sammen med lærerkollegaen Anette Bonde for tredje år i træk stået for musical-manuskriptet.
Lærer Per-Arnt Fought er hovedkraften bag sangene, som er præget af vestlig pop, afrikanske og sydamerikanske rytmer – samt europæisk folkemusik, når handlingen foregår på slaveskibene.

Gavner eleverne

Musicals har været et fast programpunkt på Hestlund Efterskole siden 1980’erne.
– Det giver et enormt sammenhold blandt eleverne, når alle løfter i flok. Det at optræde foran en fyldt sal gør, at de medvirkende knokler ekstra for at levere varen. Når det lykkes, og det gør det altid, får hele holdet et selvtillids-boost af dimensioner og en fælles oplevelse for livet, siger forstander Johannes Fomsgaard. Og viceforstander Nicolai Skjøtt tilføjer:
– Det er begivenheder som denne, som får de unge og deres forældre til at overveje et efterskoleophold her hos os. Musicalen giver os kort og godt en mulighed for at vise vores omverdenen, hvad vi kan her på Hestlund, konstaterer viceforstanderen.
Forestillingerne løber af stablen på Hestlund Efterskole den 16. og 17. marts kl. 19.30.