Sygeplejersker fik hjælp mod stress

– Jeg er blevet fyldt på, både åndeligt og fagligt.

Det siger sygeplejestuderende Laura Kofoed Lundberg efter sit første landsmøde med Dansk Kristelig Sygeplejeforening. Landsmødets tema var: ”Til plejepersonalets bedste. Om stress, omsorg, magtesløshed og tro.”
Hovedtalere var Ann Dahy, sygeplejerske og kredschef i Dansk Sygeplejeråd, kreds Midt, og teolog Preben Kok. De gav indspark til, hvordan sundhedspersonale må ”redde ¨sig selv først, for at kunne give det gode videre”.

Stressforebyggelse

Landsmødet fortsatte med et inspirationsarrangement for medlemmer. Her var emnerne ”Tro, nål & kittel. Mentorskab som kollegaomsorg og stressforebyggelse?”
Deltagerne evaluerede weekenden meget postitivt.
– Det har været to dage, hvor jeg er blevet fyldt på, både åndeligt og fagligt.
– Der er meget, jeg vil tage med mig hjem fra weekenden, men et af punkterne vil jeg nævne her: Gud er Gud. Jeg er menneske. Jeg er ikke Gud, så jeg skal lade Gud have magten og ansvaret. Det er befriende at høre, når vi lever i et samfund, der ikke sætter grænser for, hvad vi mennesker kan. Jeg skal turde at være magtesløs og sige: jeg kan ikke mere, jeg kan ikke selv. Og lade Gud være Gud. Det er befriende! lød nogle af kommentarerne.