Bibelen – en omstridt bog i USA

s11_bigstock_Young_Woman_Reading_Bible_10393220Den amerikanske bibliotekarforening oplyser, at Bibelen er blandt de 10 bøger, som oftest ønskes fjernet fra bibliotekerne. De øvrige handler som regel om seksuelle minoriteter.
– Nogle mener, at det er imod loven om adskillelse af stat og kirke, hvis skolebiblioteket køber en bibel. Og hvis en religiøs gruppe har klaget over en bog, vil en anden forælder klage over, at der findes en bibel, forklarer James LaRue fra kontoret for intellektuel frihed til AP.
Ifølge bibliotekernes retningslinjeer er det dog tilladt at have bibler i et bibliotek, hvis den ikke fremhæves på bekostning af andet religiøst materiale. Bibelen er nr. 6 på listen over de omstridte bøger. Blandt de øvrige er en del bøger af eksplicit seksuel karakter, fx Looking for Alaska af John Green, Fifty Shades of Grey af E.L. James og bøger om trans- og homoseksuelle.
I USA er trosfriheden for kristne under stigende pres. Kristne trænere får forbud mod at bede med deres hold, bagere må ikke afvise at lave bryllupskager til homofile par, og der er forbud mod bibler på hotelværelser. Nu viser presset sig altså også på bibliotekerne.