IPSICC

”Elsk muslimerne!”

Jeg voksede op som muslim uden at vide, at islam er en voldens religion. Men jeg blev klar over, at det er sådan, og en ven fortalte mig evangeliet. Det er svaret på Jihad, siger Nabeel Qureshi. Skærmprint fra The Shaun Tabatt Show.
Jeg voksede op som muslim uden at vide, at islam er en voldens religion. Men jeg blev klar over, at det er sådan, og en ven fortalte mig evangeliet. Det er svaret på Jihad, siger Nabeel Qureshi. Skærmprint fra The Shaun Tabatt Show.

– Kristen kærlighed overfor muslimer kan forebygge Jihad, mener Dr. Nabeel Qureshi.

– Islam er en voldens religion. Men svaret på Jihad er, at kristne elsker muslimer og deler evangeliet med dem, siger en tidligere muslim.

Dr. Nabeel Qureshi voksede op som rettroende muslim i USA. Familien nedstammer fra profeten Muhammeds stamme, og Nabeel Qureshis mor lærte ham tidligt at citere hele Koranen på arabisk.

From muslim mødte Jesus

Allerede som fem-årig havde Nabeel læst hele Koranen på arabisk. Han havde lært de sidste syv kapitler udenad og hjalp sin far med at lede familiens bønner. Som 15-årig havde han lært de sidste 15 kapitler udenad både på engelsk og arabisk.
– Hver dag gentog jeg utallige bønner på arabisk. Takkede Allah for en ny dag og påkaldte hans navn, før jeg skulle sove.
Både min bedstefar og oldefar var muslimske missionærer, som prædikede islam til de vantro i Indonesien og Uganda. Jeg havde deres nidkærhed i mine gener.
I mellemskolen udfordrede jeg de kristne på deres tro på Jesus. Islam gav mig disciplin, formål med livet, moral, familieværdier og klar vejledning for troslivet. Men så kaldte Jesus selv på mig gennem en kristen ven. Efter mange diskussioner, en vision og tre drømme måtte jeg give mit liv til Jesus, fortæller Nabeel Qureshi i et interview med Christianity Today fra 2014.
Han har tidligere skrevet bestselleren Seeking Allah Finding Jesus (Søgte Allah, fandt Jesus) om sin vej til troen på Jesus. Nu arbejder han som kristen evangelist og islam-ekspert.

En fredens religion?

Efter udgivelsen af ”Answering Jihad” er Nabeel Qureshi blevet interviewet af Joe Pags på radiostationen 1200 News Radio Woai. Her siger han om Jihad:
– Jihad defineres de fleste steder i Koranen som væbnet kamp for islam. Der er regler for, hvordan man udkæmper Jihad.
Der sker en udvikling i Muhammeds eget liv, som også afspejles i Koranen og Hadith (beretninger om profetens liv). I den sidste del af sit liv udkæmpede Muhammed 9 krige om året.
Det sidste kapitel af Koranen fortæller, hvordan muslimer skal behandle kristne og folk af andre religioner, hvis de ikke omvender sig til islam: De kan fx tvinges til at betale en særskat, eller deres ejendom kan inddrages etc.
Interviewet med Joe Pags fandt sted kort tid efter angrebene i Belgien og Pakistan.
– Det stammer alt sammen fra islams reformation. Det er et forsøg på at ære Allah og vinde hans accept. Terroristerne følger bare bogen.
Men islam er ikke ens i hele verden. I nogle områder følger muslimer en regel om, at modstanderne skal advares, før de bliver angrebet. Det sker stadig.
Andre steder kender man til en regel om, at en muslim gerne må lyve overfor vantro. Men den regel kender de ”vestlige” muslimer ikke, forklarer Qureshi.

Samme Gud?

Tror kristne og muslimer på samme Gud?
– Den muslimske gud er meget anderledes en den kristne. Han er ikke kærlig, ikke en treenighed, ikke Fader, Søn og Helligånd. Derimod accepterer han fx polygami.
Islams vigtigste doktrin er, at Gud er én. Dermed udtrykker islam sin afvisning af kristendommen, siger Qureshi i interviewet med Joe Pags.

Midt i åndelig kamp

I et andet interview kommer Nabeel Qureshi ind på forskellene mellem kristendom og islam:
– Kristne, som bygger bro til muslimer gennem dialog, har gode intentioner. Men muslimerne kan ikke se Jesus som Gud. Den Gud, som besøgte Adam og Eva og Abraham i Det gamle Testamente, er ukendt for dem.
Men vi må ikke give køb på sandheden: Det er ikke samme gud, vi tror på.
Vi må heller ikke benægte, at de mange terror-angreb er udført af islamister. Men vi bør ikke være bange: Vi har fået den ånd, som giver kraft og kærlighed og besindighed.
I vor tid sker der en kamp om de mennesker, som endnu ikke er radikaliserede. Vi må engagere os i dem, som står i det valg.
Jeg voksede op som muslim uden at vide, at islam er en voldens religion – og mange har det på samme måde. Vi står i en åndelig kamp, og vi kan gå ind i den ved at fortælle muslimer om Jesus, siger Nabeel Qureshi i The Shaun Tabatt Show.

Muslimen måtte vælge

I Answering Jihad skriver Qureshi: ”Efter mange års forskning måtte jeg se sandheden i øjnene. Der findes en masse vold i islam, endda i selve troens fundament, og det handler ikke altsammen om selvforsvar, tværtimod. Hvis traditionerne om islams profet er pålidelige, så forherliger islam den voldelige jihad mere end noget andet, som muslimer kan gøre.
Med den konklusion måtte jeg vælge mellem tre veje: at blive frafalden og forlade islam, blive apatisk og ignorere profeten eller blive radikaliseret og adlyde ham.

“At være muslim er at underkaste sig Allah og følge Muhammed.”

Men man kan ikke bare se bort fra Muhammeds lære og fortsætte som from muslim, for det at være muslim er at underkaste sig Allah og følge Muhammed. Jeg havde bare valget mellem frafald, apati eller radikalisering”, forklarer Nabeel Qureshi.
Han valgte til sidst at forlade islam og blev senere kristen. Ud over at være forfatter er han nu international forkynder i Ravi Zacharias’ International Ministries.

Elsk muslimer – ikke islam

Qureshi understreger i sin nye bog, at islam langtfra er en fredens religion. Samtidig opfordrer han kristne til at elske muslimer.
– Som kristen kan du elske mennesker, selv om du ved, at de prøver at slå dig ihjel. Du kan bringe dig selv som et offer ved at omfavne dem. Denne type reaktion vil virke pro-aktivt imod radikalisering, skriver han.
Qureshi skrev sin nyeste bog efter skyderiet på et sundhedscenter i San Bernardino, hvor 14 blev dræbt. Han siger om den ene af terroristerne:
– Hvis du ser på den fyr (Syed Rizwan Farook) i San Bernardino … han havde ingen venner på sin arbejdsplads. Der er derfor, han skød alle de mennesker.
Bare der havde været en kristen der. Selv om han var radikaliseret muslim og havde hang til at slå folk ihjel, så kunne der have været en kristen, som sagde: ’Jeg vil give mig selv som et kærligheds-offer til den her fyr, selv om det kan koste mig livet.’ Så tror jeg, at han kunne være kommet på bedre tanker.
Kristne kan gå det ekstra skridt og vove livet i frontzonen for at undgå radikalisering. Og det er det vigtigste her. Vi handler re-aktivt. Vi venter, til det går galt, og så spørger vi, hvordan vi kan fixe problemet.
Jeg tror, det kristne budskab er den eneste mulighed for at hindre radikalisering. Kristne kan handle proaktivt ved at vise kærlighed, understreger Nabeel Qureshi.