Nordisk konference i Vineyard i København

Mike Pilavachi fra Soul Survivor taler i København.
Mike Pilavachi fra Soul Survivor taler i København.

Den voksende menighed på Frederiksberg er vært for det nordiske møde.

Vineyard kirkerne holder i år deres nordiske konference i Københavns Vineyard på Nybyej 7 på Frederiksberg.

Vineyard bevægelsen er en forholdsvis nyere karismatisk evangelisk frikirke. Den begyndte som en løs bibelgruppe med bl.a. musikeren Larry Norman på Beverly Hills. Blandt de kendte kunstnere, der opsøgte gruppen, var Bob Dylan.
Som kirkesamfund blev Vineyard til noget, da John Wimber tilsluttede sin uafhængige menighed i Californien til den gryende Vineyard bevægelse i 1977.
Siden spredte bevægelsen sig til USA, bl.a. den kirke i Toronto, hvor Toronto-vækkelsen udbrød, og i dag er der Vineyard kirker over alt på kloden.
I Danmark blev en frikirke i Aars til Vineyard med Flemming Mølhede som leder. Senere brød kirkens ledelse dog forbindelsen og Mølhede flyttede til København, hvor han sammen med syv andre grundlagde den første Vineyard menighed i 1997. Kirken er vokset tikl at have 550 medlemmer.
I dag er der også Vineyard kirker Roskilde, Odense og Køge. Og der ventes snart startet en ny menighed i Aarhus.
Vineyard værdsætter det afslappede, samtidig med at man ønsker at leve et karismatiske kristenliv. Man lægger ikke vægt på liturgiske former, men forsøger bevidst at tale ind i den moderne kultur.

Kendte talere

Møderne er åbne for andre interesserede og hovedtalerne er Mike Pilavachi fra Soul Survivor ministries, en velgørende organisation for unge, der vil tjene andre for Jesus. Han er også præst i kirken Soul Survivor Watford.
Mike Pilavachi er kendt som en humoristisk kristen taler på konference overalt på kloden. Han har også skrevet en del bøger. Han taler fredag og lørdag formiddag og aften.
Simon Ponsonby har flere gange været i Danmark og talt på SommerOase. Nu taler han på en nordiske konference.
Han har været evangelist, gadeprædikant, kirkeplanter og rejser nu rundt som international bibellærer. Han har siden 2005 været pastor of Theology ved St Aldates church i England.
Han taler torsdag aften og fredag morgen.
Becky og Rick Olmstead er et yngre par, der har grundlagt Vineyard of the Rockies, som er en ”multi site resource church” i Fort Collins, Colorado.
Becky leder Vineyards Kids’ Task Force i USA. Hun har en bachelor i børns udvikling,
Rick underviser og træner ledere for unge i USA.
Parret medvirker kun fredag eftermiddag kl. 14.

s5_flemming2-1-300x378Og ikke mindst underviser den danske Vineyard kirkes præst, Flemming Mølhede, som selv bragte Vineyard til Danmark, først i Aars, og senere i København.
Til trods for sit beskedne og rolige temperament, er han en meget inspirerende og nytænkende teolog.

Flemming Mølhede grundlagde i 1997 sammen med syv andre unge fra Aars en Vineyard menighed i København. I dag kommer der over 550 i menigheden, som siden 2008 har haft egen kirke på Nyvej 7 på Frederiksberg. Flemming Mølhede er stadig ledende præst i København Vineyard.