Baptister og missionsforbund igen på sommerlejr sammen

Sommerstævnet på Lindenborg begynder med en grillfest, ligesom sidste år.
Sommerstævnet på Lindenborg begynder med en grillfest, ligesom sidste år.

I år er temaet på Lindenborg ”I Åndens kraft”.

De to frikirker Baptisterne og Missionsforbundet fortsætter deres samarbejde om en fælles sommerlejr på efterskolen Lindenborg ved Roskilde.

I 2014 var temaet ”Sammen på vej”, og sidste år var det ”Sendt til verden”. I år handler det om sammen at være sendt til verden – men ”I Åndens kraft”.
Årets stævne fokuserer således på Hellig­ånden.
– Vi vil erkende vores afhængighed af Guds Hellige Ånd, og vi vil lade os inspirere af, hvad der kan ske, når vi åbner os for Åndens dimension i vore liv og menigheder, hedder det i oplægget fra John Nielsen og Lone Møller Nielsen, der er henholdsvis missionsforstander og generalsekretær i de to frikirker.
Talerne er bl.a. den svenske retræteleder og forfatter Peter Haldorf og den engelske bibellærer Simon Ponsonby, der begge er kendte forkyndere.
Desuden er der besøg af Michael Miller, som er grundlægger af Thomas Ministries og præst i Upper Room i Denver, USA. Han deler ofte profetiske ord og beder også for syge.
Og endelig er der udenlandsk besøg af engelske Nigel G. Wright, der er et baptist-ikon. Inden han blev pensionist, var han i 21 år rektor for Spurgeon’s College, et engelsk baptist-universitet. Han har udgivet 15 bøger og har været præsident for den engelske Baptist Union. Men han var også med i ledelsen af Baptisternes Verdensalliance og har været i de samtaler, der føres med pinsekirkerne om en større forståelse. Og han mener, at det overnaturlige kristenliv, der fortælles om i Ny Testamente bør være det naturlige kristenliv – også i dag.
Det er således flere karismatisk orienterede gæstetalere, der taler på sommerlejren i de naturskønne omgivelser ved Roskilde Fjord.
Andre strømninger får dog også indgang, fx med teologen Lene Højholt, der står for en pilgrimsvandring og meditation over Johannes-evangeliet, som hun har skrevet en bog om.
Men der er også fokus på nådegaverne profeti, helbredelse og tungetale. Det er folk fra Healing Rooms, der underviser og er til rådighed med forbøn ugen igennem.
Der er også debatter om bl.a. evolution og skabelse, islam, flygtninge, materialisme m.m.
Der er også koncert med bl.a. Sabina Mathews, workshops om mission, besøg af missionærer og meget andet.
Det hele foregår i uge 30 fra den 24.-30 juli. Og lejren er ikke kun for baptister og missionforbundsfolk, men for alle interesserede.