Pinsekirker samles om kraft – og sund fornuft

Dave Niblock
Dave Niblock

Den største kristne sommercamp holdes i Mariager.

Pinsekirkernes Sommercamp i Mariager foregår i uge 28 fra 9.-15. juli.

Temaet er i år: ”JESUS – i kærlighed og kraft”. Og det er ikke bare et smart slogan:
– Vores ønske for Sommercamp er, at alle deltagere må opleve et energiboost, og at Helligånden fortsat fornyer os som enkeltpersoner, familier, kirker og hele vores bevægelse.
Paulus kalder det ”en ånd, der giver os kraft, kærlighed og sund fornuft.” Vi må have en balance mellem disse elementer, hvor vi tror på tegn, undere og mirakler, men hvor vi samtidig respekterer mennesker nok til ikke at overfalde dem i ”karismani” eller ”karismagi”. At være karismatisk betyder, at vi virker med alle åndens gaver, men vi behøver ikke at være mystiske og mærkelige.
Guds Ånd giver os også sund fornuft til, at vi kan virke i det overnaturlige på en naturlig måde.
Vi ønsker for Sommercamp 2016 at se Jesu løfte bryde ud: ”I skal modtage en ny kraft, når Helligånden kommer over jer”., hedder det i oplægget.
Der er hele tre udenlandske talere:
Dave Niblock kommer fra LifeChurch, Bradford, hvor han er ansvarlig for teenage- og ungdomsarbejdet. Derudover fungerer han som præst for LifeChurch i Leeds.
Tidligere var det annonceret, at Shawn Johnson fra Redrocks i Denver, USA, skulle komme. Men Shawn har desværre været nødsaget til at melde afbud.

Dr. Ivan Satyavriata
Dr. Ivan Satyavriata

Dr. Ivan Satyavrata startede som pionærpræst i Bombay, hvor han fortalte evangeliet til folk i byens slumkvarter. Siden 2006 har han været seniorpræst i pinsekirken Assembly of God Church i Kolkata (Calcutta), der hver uge samler tæt på 4000 mennesker. Kirken yder uddannelse og social hjælp til tusindvis af børn i byen.
Han er dr. fra Oxford Centre for Mission Studies og har spillet en aktiv rolle i undervisningen af ledere som præsident for Centre for Global Leadership Development, Bangalore.
Michael McNamee fra Nordirland er en fantastisk kommunikator, som med humor og personlige anekdoter fanger sine tilhørere og leverer et budskab, der rammer lige i hjertet.
Til daglig leder han Convoy of Hope Europe, som han stiftede for 10 år siden. Det er en trosbaseret organisation, der bringer nødhjælp i krisesituationer og forvandler nødlidende samfund gennem socialt arbejde.
LIFE Worship fra Bradford følger med Dave Nibloch og giver koncert på gæstedagen tirsdag. Desuden er der små koncerter hver aften med forskellige mindre grupper.
Der er mange seminarer hver eftermiddag med en lang række kendte talere fra pinsekirkerne i Danmark.