En muslim skal være ’ambassadør’ for Danmission

s4_CPVP_Kairo003.t5746e7dc.m800.xfb617b44
Muslimen Saliha Fetteh og erhvervskvinden Stine Bosse. Foto: Danmission.

Det nyeste ”Danmission Magasin” præsenterer Danmissions to nye ambassadører, Stine Bosse og Saliha Marie Fetteh.

Mens erhvervskvinden Stine Bosse benævner sig som kristen, er VUC-underviser Saliha Fetteh muslim. De har begge været i Egypten for at se Danmissions arbejde. Og de skal begge arbejde for kvinders rettigheder og dialog mellem religionerne og mellem Danmark og den arabiske verden.

Kulturen hænger ved

Saliha Fetteh tilbragte de første år af sit liv i Skagen. Da hun var teenager, flyttede familien til Vollsmose, hvor Saliha fik tyrkiske og pakistanske veninder og derfor valgte ikke at blive konfirmeret i folkekirken.
Hun underviser i arabisk og kulturforståelse på VUC i Odense, er integrationskonsulent i København og underviser i arabisk på Syddansk Universitet. Hun siger om sin ny opgave for Danmission:
”Jeg bliver mere og mere bevidst om, at det er nødvendigt med mere dialog – ikke bare lande imellem, men også religioner imellem. Danmission har mange projekter, der handler om at skabe dialog med den muslimske verden, og det er en af de vigtigste grunde til, at jeg har sagt ja til amabssadør-rollen. Selv om man skifter religion, skifter man ikke kultur”, siger hun.

Danmission: Ønsker dialog

– Hvorfor har Danmission valgt en muslim som ambassadør?
– At vælge en person som Saliha Marie Fetteh som én af vores ambassadører giver god mening af mange årsager, siger kommunikationschef Charlotte Dyhr.
– Ambassadørernes opgave er at tale Danmissions sag på det politiske og økonomiske niveau og bringe fortællingerne om Danmissions arbejde længere ud, end vi selv kan. Saliha Marie Fetteh er en rigtig god fortaler for Danmissions arbejde.
– Hun kan som muslim nå ud med Danmissions mission i muslimske kredse, som vi ellers ikke får i tale. Til mennesker, som gennem hendes loyale og positive fortælling om Danmission måske kunne få lyst til at vide mere om det kristne fundament for vores arbejde, mener Charlotte Dyhr.
– Salihas fortælling om Danmission kan også være med til at nedbryde fordomme om kristne i muslimske miljøer.
– Vores samarbejde med Saliha Marie Fetteh er med til at nuancere billedet af både kristne og muslimer – når vi lærer hinanden at kende nedbrydes vores fjendebilleder.
– Vi er også glade for at have Stine Bosse som ambassadør. Hun er en af de mest indflydelsesrige erhvervskvinder i verden og bliver derfor hørt i sammenhænge, hvor Danmission ellers ikke er til stede.
– Hun er kristen og har hjerte for Danmissions arbejde, som består af kirkeudvikling, fattigdomsbekæmpelse og dialog, forklarer Charlotte Dyhr.