Retten til Liv bekymret for effekten af abortrådgivning

Konferencen Women Deliver satte fokus på, hvordan FNs udviklingsmål kan implementeres, så de kommer piger og kvinder i hele verden til gode. Foto: wd2016.org
Konferencen Women Deliver satte fokus på, hvordan FNs udviklingsmål kan implementeres, så de kommer piger og kvinder i hele verden til gode. Foto: wd2016.org

Organisationen vil kæmpe for kvinders ret til et godt liv, uden at de skal betale det med abort.

Hjælp verdens kvinder, men pres dem ikke til abort, lød det fra Retten til liv forud for konferencen Women Deliver.

I denne uge var København, med Kronprinsesse Mary som protektor, vært for konferencen Women Deliver.
Konferencen satte fokus på, hvordan FN’s udviklingsmål implementeres, så de kommer piger og kvinder i hele verden til gode. Der vil være særligt fokus på seksuel og reproduktiv sundhed og rettigheder SRHR (fri abort) koblet med ligestilling, uddannelse og styrkelse af kvinders økonomiske position i samfundet.
– Der er al mulig grund til at sætte fokus på de forhold, kvinder lever under rundt om i verden. Der er brug for at beskytte kvinder mod vold og social og økonomisk undertrykkelse. Og meget godt gøres – også af danske aktører, skriver Retten til liv.
– Men desværre er den hjælp, der tilbydes af Women Deliver og de magtfulde organisationer, der står bag (bl.a. Planned Parenthood og Marie Stopes – to af verdens største abortudbydere, samt en lang række FN-organer) tæt knyttet sammen med et ønske om, at verdens kvinder også skal ’sættes fri’ til at skille sig af med deres ufødte børn, hvis disse står i vejen for en forbedring af deres situation.

Red dem begge

Organisationen stiller spørgsmål til hvilken effekt, hjælpen har.
– Men ønsker den tredje verdens kvinder egentlig at løse deres problemer med abort? Hvorfor presse denne livsfornægtende kultur ned over mennesker, der blot ønsker at slippe for vold og tvang og længes efter adgang til sundhed, uddannelse og mulighed for at styre egen økonomi?
Lad os dog redde dem begge – både mor og barn. Lad os kæmpe for kvinders ret til et godt liv, uden at de skal betale for det med abort, skriver organisationen.
Mere end 5000 globale og lokale ledere, politiske beslutningstagere, forskere, repræsentanter for den private sektor, NGO’er, journalister samt unge fra 150 lande satte fokus på, hvordan de nye Verdensmål for bæredygtig udvikling, der blev vedtaget i FN i september 2015, kan omsættes i konkrete fremskridt for piger og kvinder.
På konferencen i Bella Center var der lejlighed til at deltage i mere end 150 forskellige møder og begivenheder. Blandt de mange talere på konferencen er Verdensbankens præsident, Dr. Jim Young Kim, Norges tidligere statsminister Gro Harlem Brundtland, Richard Horton og chefredaktør for The Lancet, Tawakkol Karman.