Foredrag om Intelligent Design

Thomas Woodward holder foredrag på MF i Aarhus.
Thomas Woodward holder foredrag på MF i Aarhus.

Naturens komplekse beskaffenhed giver grund til undren og ansporer til forskning.

En kendt amerikansk professor holder foredrag om Intelligent Design d. 24. maj på Menighedsfakultetet i Aarhus.

Thomas E. Woodward er professor ved Trinity College i Florida og leder af C. S. Lewis Society. Han har arbejdet indgående med Intelligent Design og skrevet et par bøger om emnet. Han vil tirsdag den 24. maj i sit foredrag: ’The Signature of the Creator in Biology’ afsløre, hvordan han mener, at man kan få øje på en skabers signatur i biologien.
For nybagte forældre er det en stærk oplevelse at se, hvordan deres nyfødte barn kommer til verden. At en mands og en kvindes indbyrdes kærlighed kan resultere i skabelsen af et helt nyt menneske, opleves umiddelbart som et stort under.
Tilsvarende er naturens komplekse beskaffenhed bemærkelsesværdig og giver grund til undren og ansporer både til forskning og eftertanke. Hvordan skal vi forholde os til den store mængde af tilsyneladende design, som vi kan iagttage i både biologien og i kosmos, og som får selv den kendte ateist Richard Dawkins til at indrømme, at naturen kunne se ud til at være designet. Tanken om en intelligent Skaber ligger lige for.
– Kristendommen rummer alt i alt den mest omfattende og sandsynlige forklaring på universets eksistens og karakter. Tilværelsen hænger simpelthen bedre sammen, hvis vi går ud fra, at Gud er der, end hvis vi antager det modsatte, siger professor Kurt Christensen, leder af Center for Kristen Apologetik