Par nummer 100 viet i Frelsens Hær

En frelsesofficer fra Frelsens Hær kunne i april vie par nummer ethundrede i organisationen.

Frelsens Hær har fejret bryllupper i Danmark i over 125 år, og antallet af viede i hæren er langt over 100. Men først med en ny lov om vielsesmyndighed i 1969 har Hæren kunnet foretage vielser med juridisk gyldighed.
Første par var kaptajn Marie Inselmann og soldat, senere feltsergent, Preben Simonsen, der blev viet af brigader Egon Østergaard den 31. januar 1971.
Det seneste par, og altså nummer 100 i rækken, var Kamilla Egenfeldt og Jens Lauridsen, der blev viet af oberst Jørn Lauridsen den 10. april 2016. Det skriver Frelsens Hærs månedsmagasin ”Krigsråbet”.
Parret blev viet af gommens far, oberst Jørn Lauridsen, og ceremonien foregik i en af Jan Utzons glaspavillioner ved Hotel Marienlyst ud mod Øresund. Forud for brylluppet var der gået 17 års forlovelse.
– Det er måske et lidt langt tilløb. Men sådan noget skal jo heller ikke hvile på et løst grundlag, bemærker Jens Lauridsen.