Syn for sagen

Denne uge fortæller vi om et helt specielt mirakel: En lille dreng, som var født lam i den ene side, og som blev skannet til kun at have én fungerende hjernehalvdel, blev så meget helbredt under forbøn, at han på skanningen to år senere havde to fungerende hjernehalvdele. (læs den her)

s6_hjernerDet er den slags mirakler, som gør det meget lettere for os at tro på, at der virkelig findes en god Gud, som hører vores bønner.
Jesus sagde: I tror, fordi I har set, men salige er de, der tror, selv om de ikke ser.

Mange af Udfordringens læsere må være salige, for de tror, selv om de ikke har set tegn. (I praksis har de fleste dog nok alligevel set en bekræftelse på deres tro.)

Men her er altså syn for sagen for dem, der vil have beviser. Her er to skanninger, som konkret viser, at der i 2013 var sort i venstre side, men at der i 2015 var blevet hvidt af hjernevæv. Og skanningerne er foretaget af Aalborg Sygehus.
Den lille dreng er i dag begyndt at gå, og han er kognitivt helt på højde med de andre i børnehaven.

Alligevel er jeg desværre bange for, at ateisterne og tvivlerne ikke VIL tro. Vi mennesker er nogle sære skabninger. Vi finder altid på bortforklaringer for det, vi ikke vil tro på. Det kræver et ærligt hjerte at indrømme, at man tog fejl.

Det er meget nemmere at tvivle end at tro – for det har konsekvenser for vores livsstil, hvis vi tror. Men konsekvenserne ved at tvivle på Guds udstrakte hånd er langt mere alvorlige – her i livet går vi fejl af Guds velsignelser, og i livet efter døden går vi fortabt, hvis vi ikke tror på Jesus. (Markus 16,16)
Jesus sagde: ”Tro mig… Men vil I ikke tro det, så tro på grund af de undere, I har set mig gøre.” (Johs. 14,11-14)
Miraklerne er en hjælp til dem, der har svært ved at tro.

Derfor fortsætter Jesus med at love: ”De, der tror på mig, skal gøre de samme undere, som jeg har gjort; ja, de skal gøre endnu mere…”
Meningen var altså, at miraklerne skulle fortsætte. Tegnene skulle følge med. Som bevis for, at Gud findes, og at Jesus frelser og helbreder.
For Gud ønsker, at alle skal frelses.

Men kun vi selv kan afgøre, om vi VIL tro.


Artiklen fortsætter efter annoncen: