Unge på vej tilbage på campingferie i Løkken

John Hejlesen er en af initiativtagerne til det evangeliserende alternativ i Løkken.
John Hejlesen er en af initiativtagerne til det evangeliserende alternativ i Løkken.

Kristne i Nordjylland vil skabe et evangeliserende alternativ.

I 10 år har unge på ferie med indtagelse af alkohol som det primære stort set været fraværende om sommeren i Løkken. Til sommer åbner en campingplads syd for byen for unge mellem 15 og 30 år.

Byen var tidligere kendt som hærget diskoteksby, som over 55.000 unge hvert år valfartede til i sommerperioden. Nu er Løkken kendt som en dejlig turistby og et godt sted for familierne.
Den 4. juli åbner Camp Løkken som en pop-up campingplads to kilometer uden for centrum for unge mellem 15 og 30 år. Arrangørerne fik for nogle måneder siden tilladelse af Hjørring Kommune til at åbne campingpladsen, og de satser i samarbejde med turistforeningen på at have én daglig aktivitet som vindsurfing eller Robinson-dyst.

Bygger på gode erfaringer

John Hejlesen, der bor i Ingstrup nogle kilometer syd for Løkken, mener, at der kan blive tale om en gentagelse af festmekkaet.
– Det forarger mig, at der er nogle forældre, der sender deres 15-årige op til Camp Løkken, siger John Hejlesen.
Han har taget initiativ til at skabe et evangeliserende alternativ til Camp Løkken. Det sker efter gode erfaringer med at være på gaden og tale med mennesker i Jomfru Ane Gade i Aalborg.

Gud ved roret

I første omgang åbner han og en med-initiativtager deres hjem for folk, der vil tage ud på gaden og tale med mennesker i Løkken.
– I første omgang er det uge 28 og 29, og hvis vi har kapacitet til det, så bliver det i flere uger, siger John Hejlesen.
– Vi gør det meget simpelt. Vi har vores hjem, hvor vi har plads til overnattende. Folk skal bare komme, siger John Hejlesen.
– Arrangørerne af Camp Løkken vil have gang i Løkken igen. Det er jeg helt enig i. Men det er med Gud ved roret, at der skal gang i byen, understreger John Hejlesen.

Kom fra hele landet

I1998 startede frikirkepræst Jon Knudsen det, der blev kaldt Løkken Crusade. Unge kristne kom fra hele landet og fra mange kirkesamfund for at evangelisere i Løkken. Antallet voksede fra år til år og nåede op på 120 deltagere, og det var et bredt kendt evangeliserende arbejde i Danmark i fire år.
De talte med mennesker om natten, foran de store diskoteker. De gik ud to og to, men samtidig som en del af et team på 10-12 unge med en leder. De andre stod lidt på afstand for at bede.