Clintons kirke har ændret holdning til fri abort – men det har hun ikke

s11_Hjerte-FaMetodistkirkens afrikanske delegerede sikrede et flertal mod abort, forklarer iagttager. 

Alle amerikanske præsidentkandidater bliver udspurgt om deres tro og værdier. Men Hillary Clintons kirke har ændret holdning til abort midt under valgkampen.

Den politiske analytiker Dr. Paul Kengor har tidligere skrevet en bog om Hillary Clintons tro.
Præsidentkandidaternes gudsopfattelse bliver diskuteret flittigt. Men Clintons metodistkirke er netop blevet pro-life efter i årtier at have været for fri abort.

– Det er i direkte modstrid med Clintons livslange kamp for ”retten til fri abort” samt hendes nye kamp for seksuelle minoriteter og homofile ægteskaber, skriver Dr. Kengor i Christian Post.

Kirken ændret sydfra

Et flertal i metodistkirken (The United Methodist Church) stemte for at ændre syn på abortspørgsmålet. Det skete under dette års generalforsamling, hovedsageligt på grund af den mere bibeltro delegation fra Afrika.

På synoden for otte år siden valgte liberale metodister bevidst at stemme om moralsk-sociale anliggender før de afrikanske delegerede ankom. Siden da har de mere konservative metodister arbejdet for, at afrikanerne ikke skulle hindres i at stemme en anden gang.
– Der var derfor stor spænding om udfaldet af 2016-konferencen. United Methodist Church var medlem af den skandaløse ”Religious Coalition for Reproductive Choice”, som er overbevist om, at Jesus Kristus støtter deres ”hellige ret til at vælge”. Denne gruppe er en skamplet for kristenheden, men sådan opfattes den ikke af Hillary Clinton, vurderer Dr. Kengor og tilføjer: ”Som en, der har skrevet en hel bog om Hillary Clintons tro, kan jeg bekræfte, at metodistkirkens liberalisme i abortspørgsmålet er en af grundene til, at hun netop har ”følt sig hjemme” i denne kirke.

Clinton vil ikke ændre sig

Metodistkirken vokser hurtigt i Afrika, hvorimod den stagnerer i USA. De oversøiske delegater udgjorde derfor 41 procent af konferencens deltagere, og de radikale ændringer ville have været umulige uden dem.

Ikke blot abortsynet var til afstemning under konferencen. Man fastholdt også afvisningen af homoseksuelle præster og læren om det heterofile ægteskab trods protester fra LGBT-aktivister.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Demokraten Hillary Clinton har med stolthed erklæret sig som en ”gammeldags metodist”. Men vil hun nu følge sin kirke og opgive sin fanatiske holdning til abort? Vil hun opgive at omdefinere ægteskabsbegrebet?

Nej, hun vil ikke ændre sig overhovedet, mener Dr. Kengor. Det er der ingen chance for.
Alligevel er det, der skete på metodisternes konference, meget vigtigt og det må ikke undervurderes. Nu står Hillary Clintons kulturradikalisme i direkte og øget modstrid med hendes egen kirke og dens lære. Der er pludselig kommet et modsætningsforhold mellem Mrs. Clinton og hendes kirke, understreger Dr. Kengor.

Dr. Paul Kengor har også skrevet en bog om præsident Barack Obamas kontroversielle rådgiver Frank M. Davis.


Artiklen fortsætter efter annoncen: