Flere vil gå på det kristne gymnasium

Det kristne Gymnasium i Ringkøbing får en elevtilgang på 12 procent næste skoleår og har tidligere på året indviet nyt kollegiehus.

I det kommende skoleår slår Det Kristne Gymnasium i Ringkøbing dørene op til det største antal elever nogensinde.

Af skolens seneste årsrapport fremgår det, at man forventer 188 elever til det kommende skoleår, og det er det højeste antal, siden gymnasiet startede i 1979. I det netop afsluttede skoleår havde gymnasiet 169 elever.

Elevtilgangen på 12 procent forklarer rektor på Det Kristne Gymnasium, Karsten Hauge Mortensen, med gymnasiets størrelse og faglighed.
– Et vigtigt afsæt er, at vi er en lille skole med 180 elever. Og den relation, man har til sin lærer, betyder meget for ens læring. Tre fjerdedele er kostelever. Elevflokken er gode til at hjælpe hinanden, og der er gode muligheder for at finde lektiehjælp hos en anden elev længere nede ad gangen, siger Karsten Hauge Mortensen.

Udbygger rammer

På grund af den fortsat høje søgning til skolens kostafdeling blev det besluttet at bygge endnu et kollegiehus. Huset stod færdigt i januar 2016.
42 af studenterne fraflytter kostafdelingen til sommer, mens der er 74 kostansøgere i den kommende 1.g-årgang.

Alle værelserne på kostafdelingen er fyldt. Tidligere har gymnasiet lejet værelser andre steder i byen. Det er til næste skoleår løst ved, at gymnasiet har fået stillet en pavillon op, så der i alt er plads til 156 kostelever ved skolen.

Bedst i løfteevne

Dansk Erhverv har analyseret landets gymnasiers løfteevne. Her ligger Det Kristne Gymnasium for tredje gang i træk på førstepladsen.
– Jeg tror, det bærer faglig frugt, jo mere man ser sin lærer, fordi der kan opstå sympati eller ansvarliggørelse samt tryghed i en undervisningssituation. Læreren bliver mere end bare et monster, der stiller krav, siger Karsten Hauge Mortensen til Berlingske.

Renoverede bygninger

I årets løb er skolens administrationskontorer blevet renoveret og har fået udskiftet inventar. Desuden er der blevet indrettet et særligt område til skolens dagelever.
Gymnasiet har en renovering af naturfagslokalerne planlagt til efteråret 2016.
– Det er i støbeskeen, siger Karsten Hauge Mortensen.
Lokalerne forventes udvidet med en tredjedel i areal.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Efteruddannelsen for lærerne på gymnasiet fortsætter. To lærere er i gang med at læse et tredje undervisningsfag, en lærer er ved at færdiggøre sit sidefag, og en lærer er i færd med at afslutte sin kandidatuddannnelse.
I denne uge har 54 elever fået studenterhuen på med en studentereksamen fra Det Kristne Gymnasium.