Retten til Liv: ’Kvindekonference bød på manipulerende abortkamp’

- Konferencen var rystende tendentiøs, siger Ellen Højlund Wibe.
– Konferencen var rystende tendentiøs, siger Ellen Højlund Wibe.

Den store internationale konference ’Women Deliver’ d. 16. – 19. maj i København satte fokus på kvinders rettigheder. Men hovedbudskabet var, at abort er en menneskeret for kvinder.

Retten til Livs landssekretær Ellen Højlund Wibe, der deltog sammen med kolleger fra andre europæiske ProLife-organisationer, skriver om konferencen:
”Jeg er rystet. Rystet over ensidigheden fra arrangørerne af Women Deliver konferencens side. Rystet over manipuleringen med deltagerne. Rystet over budskabet til alle deltagerne, et budskab som blev flettet ind hist og pist og alle vegne, nogle gange camoufleret, andre gange mere direkte: Det er afgørende vigtigt at arbejde frem mod en afkriminalisering af abort i hele verden; abort er en menneskeret for kvinden.

Ikke på noget tidspunkt blev ’mikrofonen’ givet til et synspunkt, der i det mindste kunne problematisere det i lyset af menneskerettigheder for den ufødte. Eller i lyset af kvinders svære følelser efter en abort. Det drejede sig alene om at udtænke den rette strategi, så ingen kultur med etiske indvendinger, heller ikke fra kvinderne selv, længere skulle stå i vejen for adgangen til fri abort.

Det er ikke bare tendentiøst; det er så tydeligt, som det kan blive: Budskabet fra Women Deliver konferencen er: Skaf adgang til fri abort for alle kvinder i verden! Kvinden skal gives ‘det gode liv’ på bekostning af barnets!”, slutter Ellen Højlund Wibe.