Forsker: ’Gud gør stadig store undere’

s10_jjohnston
Verdens forfulgte kristne oplever det samme som Ny Testamentes apostle, siger forsker Jeremiah J. Johnston i en ny bog.

I en ny bog beskriver Jeremiah Johnston, hvordan Gud viser sig for muslimer i hele verden.

– Gud griber stadig ind med mirakler af bibelske dimensioner.

Det skriver Dr Jeremiah J. Johnston i bogen ”Unanswered”. Han er forsker i Ny Testamente og apologetik (trosforsvar) og har arbejdet med bogen i seks år.

Forfølgeren ser Jesus
– Jesus viser sig for muslimer i hele Mellemøsten. Det er nogle kristne lidt utilpasse ved. Men jeg minder dem om Apostlenes Gerninger kap. 9. Hvem var det, Jesus viste sig for på vejen til Damaskus? Det var forfølgeren Saulus fra Tarsus!
Vi behøver ikke sætte Gud i bås. Han kan sagtens arbejde uden om os, siger Jeremiah Johnston til The Christian Post.
Forskeren kender mange eksempler på kristnes udholdenhed under forfølgelser. For miraklerne sker især i den forfulgte kirke.
Forfulgte oplever mirakler
En kristen missionær i Kina fortalte Johnston om forfølgelser på linje med dem, vi læser om i Apostlenes Gerninger.
– I Beijing var jeg sammen med en af de over 5.000 missionærer i undergrundskirken. Han sagde til mig og min hustru: ”Jeremiah og Audrey, alt det, I læser om i Apostlenes Gerninger, sker i Kina netop nu. Gud Ånd gør de samme store ting også i dag.”
Kommunistpartiet har forsøgt at undertrykke den kristne tro i Zhejiang-provinsen. De fjernede kors fra kirkerne med henvisning til, at de var i modstrid med byggeloven.
Ifølge Pew Research Center blev der på halvandet år fjernet 1200 kors fra kirkebygningerne til stor frustration for Kinas 67 millioner kristne.
Mest liv i forfulgte kirker
Mens verdens forfulgte kirker ser ud til at være fyldt med Guds Ånd, oplever Johnston, at vestlige kirker er faldet i søvn på vagten.
– Denne forpustede, slappe vestlige kirke kan ikke forstå, at vi vil dele hele vejledningen fra Guds Ord. Det overrasker mig ikke, at Gud ikke gør store ting i en kirke, der er faldet i søvn og blevet lullet i søvn. Vor kirke har brug for at blive vækket, og vi har brug for en nytænkning om troen, hvor vi ser Gud gøre mirakler og stoler på, at han gør det, som vi ser i den forfulgte kirke, mener Johnston.
Kristne i Vesten skal bare åbne deres øjne for at se Guds indgriben, mener forskeren.
– Der er ingen tvivl om, at der sker mirakler omkring os. Men ofte har vi bare hovedet nede i sandet, så vi ikke ser dem. Og så giver vi ikke Gud æren for dem, slutter Johnston.