Hillsong-pastors kloge ord og opmuntring

s15_Lev_elsk_ledBrian Houston, der er seniorpastor og stifter af den internationale Hillsong Church, har skrevet en ærlig og vedkommende bog fuld af opmuntring og visdom til kristne, der søger efter at finde vej i livet og i troen.

Ærlig, fordi Brian Houston i bogen ”Lev, Elsk, Led” bruger sig selv som et godt eksempel på, at man ikke behøver at være ”den fødte leder” for at lede andre. Som teenager følte han sig akavet, var høj og klodset og ikke særlig god i skolen, var frygtelig bange for at tale til en forsamling osv. – så det lå ikke i kortene, at han skulle stå i spidsen for en global tjeneste.

Men han havde et kald. Et kald, han allerede følte som dreng, et kald om, at han skulle bygge en kirke. Dette kald har været brændstoffet i Brian Houstons tjeneste, og han øser generøst af sine erfaringer, af sine op- og nedture, af sine lyse og mest mørke dage, og viser samtidig de kraftfulde bibelske sandheder, der har ført ham igennem. Og som han med glæde deler med enhver, der vil leve fuldt ud, elske fuldstændigt og lede frimodigt.

Fra gymnastiksal til global kirke

Hillsong Church startede i beskedne rammer i en gymnastiksal og senere i et pakhus i udkanten af Sydney i Australien i 1983 – med udsigt til tilgroede marker og græssende heste, og med et par håndfulde ”elskelige afvigere, der regelmæssigt fyldte vores kirkebænke”, som Brian Houston skriver.
Siden er kirken vokset og vokset og er blevet global med kirker over hele verden – også i Danmark – og med et ugentligt deltagertal på knapt 100.000 kristne. Foruden at være seniorpastor er Brian Houston også administrerende direktør for Hillsong Music, der er en af verdens største producenter af kristen musik.
”Dit bedste ligger forude!”, lyder bogens opmuntrende undertitel, og det er også den røde tråd i hele Brian Houstons tjeneste. Troen på, at Gud nok skal guide os igennem, selv når det ser sortest ud. Troen på, at der altid er håb og nye muligheder.

Bogen er en bemærkelsesværdig, velskreven og veloplagt blanding af selvbiografi, anekdoter og kloge råd til enhver, der søger sit helt personlige kald eller bare gerne hjælpes til at navigere i sin tro og gøre sit liv mere målrettet. Uanset hvor vi fejler på livets vej, minder Houston os om, at det aldrig er for sent at rette ind og rette op. Bogen peger ikke mindst hen mod den største guide, der nogensinde har gået på jorden: Jesus.

Brian Houston: Lev, Elsk, Led • 262 sider • 199 kr. • Forlaget Scandinavia