Sympatisk album til målgruppen

s22_CD_1gnunite1GN er et forsøg på at lave kristen pop. Musik der læner sig op ad kendte kunstnere som Lady Gaga, Nicki Minaj og Katy Perry, men med et dybere budskab.

Det er helt tydeligt, at budskabet er vigtigt for de tre piger i 1GN. På “The One” fokuseres der på Jesus som “Den eneste ene”. “Guard your heart” tager udgangspunkt i Ordsprogenes Bog 4,23 om at vogte sit hjerte fremfor alt. Det bliver til en formaning om ikke at lytte til verdens stemmer og bukke under for gruppepres. “#nofilter” opfordrer til at gøre op med “filterkulturen” på de sociale medier, og i stedet vise sig, som man er. “Smile” handler om at sprede Guds glæde og spørger, om verden ser Jesus gennem os.
Og sådan fortsætter teksterne med et klart budskab.

Musikken er klassisk pop/dancemusik med højt tempo krydret med lidt rap flere steder. På “Panic” kommer 1GN dog helt ned i tempo med melodisk klaverspil og strygere.

Det er som sådan et sympatisk projekt. 1GN ved, hvad de vil. De forsøger at ramme tonen i den musik, denne målgruppe ellers hører, og går på samme tid stik imod de budskaber, der normalt følger med.
Alligevel sidder jeg tilbage med en lidt blandet følelse.

Det bliver lidt for skingert, lidt for søgt og måske lidt for amerikansk til min smag. Teksterne bliver lige lovligt formanende og forsimplede. Og så har jeg det svært med det, jeg mener er dårligt rap.

Men til målgruppen, som må være 7-12-årige piger, kan jeg sagtens se, at “Unite” giver mening. Havde jeg et barn i målgruppen i min husholdning, ville jeg nok have givet albummet en chance – måske med et par hørebøffer til. For kombinationen af budskab og musik giver rigtig god mening – for den rette lytter.
Kathrine Jul Chercka