2015 statistik: Nordjyder går mere i kirke end i biografen

Der var 1,4 millioner deltagere til gudstjenester og kirkelige arrangementer i Nordjylland i 2015. Det viser tal fra Aalborg Stift, som netop er offentliggjort.

Til sammenligning blev der samme år solgt 1,1 million biografbilletter, mens museerne havde 814.030 besøgende. Teatrene havde 105.612 besøgende i 2014/15.
I statistikken indgår foruden forskellige typer gudstjenester også andre aktiviteter som foredrag og koncerter i kirker og sognehuse. Biskop Henning Toft Bro glæder sig over nordjydernes kirkelige engagement.

”Nordjyderne vil deres kirke, det viser tallene med al tydelighed. Der er et imponerende aktivitetsniveau i kirkerne, og især glæder jeg mig over, at børn og unge kommer i stort tal, når vi inviterer dem,” udtaler biskoppen.