Mod til at drømme (igen)

Af Charley Stephansen Præst i Vestermarkskirken, Grindsted
Af Charley Stephansen
Præst i Vestermarkskirken, Grindsted

Gud glæder sig, når vi tør leve drømme ud! Gud elsker at gøre det umulige muligt for os!

Hans Babblinger kom fra Ulm i Tyskland, og han ville gerne flyve. Han ønskede at tæmme tyngdekraften og havde en længsel efter at svæve som en fugl. Problemet var bare, at han levede i det 16. århundrede. Der var ingen fly, ingen helikoptere. Kun fuglene, som fløj rundt omkring.

Hans Babblinger var også en drømmer, forud for sin tid. Hvad han ønskede sig, var umuligt! Han brugte hele sit liv på at hjælpe andre mennesker med at gøre det umulige. Han lavede kunstige lemmer, også kaldet proteser. På det tidspunkt var det almindeligt at amputere et skadet eller inficeret ben, så han havde nok at lave. Hans opgave var at hjælpe handicappede med at overvinde deres forhindringer og omstændigheder.

Babblinger længdes efter at gøre det samme for sig selv. Med tiden lykkedes det ham at konstruere et par vinger, og dagen kom for afprøvningen. Der var meget opdrift af vind i det område, hvor han boede. På den minderige dag sprang han ud fra klippetoppen med sine venner som tilskuere og svævede ned i god behold. Hans hjerte bankede vildt, og hans venner klappede, og Gud glædede sig!

Hvorfor?
Fordi han altid glæder sig, når vi tør leve drømme ud! Gud elsker at overskride grænser. Han kan gøre det umulige muligt!
• 80 år gamle hyrder plejer ikke at skræmme egyptiske konger, men det skal du ikke fortælle Moses.

• Teenage hyrder udfordrer normalt ikke store kæmper, men det skal du ikke fortælle David.

• Hyrder på natarbejde hører almindeligvis ikke englesang og ser Guds søn i en stald, men det skal du ikke fortælle natholdet af hyrder fra Betlehem.

Man er ikke rigtig fri til at handle, før man også tør at tage chancer med risiko for nederlag, men det er ikke tilfældigt, at Gud har lagt dine drømme ned i dig!
Man er ikke rigtig fri til at handle, før man også tør at tage chancer med risiko for nederlag, men det er ikke tilfældigt, at Gud har lagt dine drømme ned i dig!
Jesus kalder os til at handle i tro

Jesus kalder alle verdens Babblinger til at stige op på klippen og prøve deres vinger.
”Tro på Gud! Sandelig siger jeg jer: Den, der siger til dette bjerg: Løft dig op og styrt dig i havet! og som ikke tvivler i sit hjerte, men tror, at det, han siger, vil ske, for ham sker det.” Mark 11,23-24


Artiklen fortsætter efter annoncen:Hvad er pointen?
Hver gang Jesus hjalp mennesker, beklagede de religiøse ledere sig over det.
Hver gang Jesus forsøgte at sætte mennesker i frihed, forsøgte de religiøse ledere at binde dem igen.
Folk sagde også til Babblinger, at det ikke kunne lade sig gøre at flyve. Så han besluttede sig til at vise det igen, og på grund af den store tilskuerskare skulle han finde et andet sted at springe fra. Dagen kom og resultatet var skuffende!!!!!
Præsten prædikede næste efterfølgende søndag: Mennesket er ikke skabt til at flyve! Bundet af biskoppens ord lagde Hans sine vinger til side og prøvede aldrig mere at flyve.

Hvor god er du til at sætte folk fri til at handle på deres drømme?

Hvordan har dine vinger det? Brænder du for det, du laver! Hvorfor gør du det, som du gør?
Man er ikke rigtig fri til at handle, før man også tør at tage chancer med risiko for nederlag; men det er ikke tilfældigt, at Gud har lagt dine drømme ned i dig! Vær modig og åben op for de drømme, som du måske har lagt væk eller glemt alt om.


Artiklen fortsætter efter annoncen:———————————-

Denne Uges prædiken findes også på netkirken.dk.

Søndagens tekst: Joh. 15:1-11

Teksten er fra Bibelen på hverdagsdansk

Vinstokken og grenene
1 Mens de gik, fortsatte Jesus med at tale til disciplene: »Jeg er den sande vinstok, og min Far er ejeren. 2 Enhver gren på mig, som ikke bærer frugt, den fjerner han, og enhver gren, som bærer frugt, den renser han for vildskud, for at den kan bære endnu mere frugt. 3 I er allerede blevet renset for nogle af vildskuddene gennem det, I har lært af mig. 4 Afbryd ikke forbindelsen til mig, så vil jeg heller ikke afbryde forbindelsen til jer! Ligesom grenene på en vinstok kun kan bære frugt, hvis de bliver på stokken, sådan kan I kun bære frugt, hvis I bliver i mig og henter jeres kraft fra mig. 5 De, der bliver i mig, bærer megen frugt, men uden mig kan I intet udrette. 6De grene, der afbryder forbindelsen til mig, bliver som sagt fjernet og smidt på jorden, fordi de ikke bar frugt. Derpå tørrer de ind og bliver til sidst samlet sammen og brændt. 7 Men hvis I bliver i mig, og handler på mine befalinger, så bed om, hvad I vil, og det vil ske. 8 I ærer min Far ved at bære megen frugt og viser derved, at I er mine disciple.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Kærlighed og lydighed
9 Som Faderen har elsket mig, har jeg elsket jer. Bliv i min kærlighed. 10 I bliver i min kærlighed ved at adlyde mig, ligesom jeg bliver i min Fars kærlighed ved at adlyde ham. 11 Jeg siger det her til jer, for at min glæde kan være i jer og fylde jeres hjerter.