Efterskoleelever oplevede selv at være forfulgt som de kristne i Nordkorea
”Det er sygt og hårdt for ens psyke – men det var vildt fedt!” Sådan udtrykte efterskolelev Christian Hjort det efter 24 timer som ”forfulgt kristen”.
Soldater, våben og høje råb var virkeligheden for eleverne på Djurslands Efterskole i sidste weekend. Organisationen Åbne Døre havde med begejstring fået adgang til skolens bygninger og store områder med både skov, hede og strand og omdannet det til Nordkoreansk område.
Dannebrog måtte ned fra flagstangen, og hersker Kim Jong Un krævede orden og lydige landsmænd.
Eleverne fik at mærke på egen krop, hvad det vil sige at være beboer i et land, hvor det at være kristen betyder forfølgelse.
Om baggrunden for at kaste eleverne ud i 24 hårde timer siger forstander Bent Molbech:
”Vi siger mange ord til eleverne om, at vi skal være taknemmelige for at leve i et land, hvor vi frit kan samles og høre om Gud. Men at være sat i en hverdag, hvor det ikke er en selvfølgelighed, gør, at jeg tror denne weekend bliver én af dem, de husker allerbedst.”
Bent Molbech fortæller, at han søndag aften spurgte en elev, om han havde det ok efter løbet.
– Jeg forventede vel lidt snak om ham og hans træthed, ømme ben eller lignende. Men hans fokus var slet ikke ham selv, men derimod dem, der ikke bare kunne sige ”det var bare en leg” efter 24 timer.
Så er vi nået i mål med visionen, siger Bent Molbech.
30 frivillige med ungdomssekretær Dennis fra Åbne Døre i spidsen skabte rammen for løbet. Selvom eleverne havde fået langt bedre mad, ikke udført straffearbejde og stået på den rigtige side i afhøringslokale og fangelejr, så var der mange trætte øjne søndag eftermiddag.
”Men hvor har det været godt”, var Dennis’ korte svar, inden han satte sig i bilen for at komme hjem og sove.
Dannebrog er igen blevet hejst på efterskolen, og forstanderen brugte som sædvanlig sin bibel til formiddagsandagten mandag uden at blive arresteret.
Læs også:
Naturoplevelser giver eleverne bedre fællesskab
Læs andre artikler om efterskolerne i uge 37 – 2016