Har KD en fremtid?

Jens Peter Lauge Giversen
Nørager 1 B st. th
6400 Sønderborg

Henri Nissens Leder s. 6 d. 25. september har overskriften: ”Har KD en fremtid?” Ja, men ikke uden videre, som det også fremgår af teksten.

Tankerne allernederst i Lederen er værd at overveje. – Jeg har været med på gaden for at samle underskrifter. Uden at få nogen. Men der var mulighed for samtaler. Vælgerne aner ikke, hvad de kan bruge KD til. Hvorfor? Fordi partiet er næsten usynligt, indtil statsministeren udskriver valg.

Skal KD sammenlægges med det Konservative Folkeparti, som både Henri Nissen og Niels Arbøl foreslår? Som de konservative startede i begyndelsen af 1900-tallet, ville det sikkert være perfekt og ideelt. Men hvis en sammenlægning af partierne resulterer i at skrotte én af KDs vigtigste mærkesager, abortmodstanden, som Niels Arbøl lægger op til, vil det være en katastrofe.

Betegnelsen er Fri Abort. Den er IKKE fri, men ofte påtvunget fra flere sider. Og det resulterer i svære psykiske problemer, som politikerne mener, det er for dyrt at gøre noget ved. Medicin er billigere end psykoterapi. Men medicin kan IKKE kurere en syg sjæl. For at få lidt mere virkning forsøger mange at supplere med alkohol og / eller narkotika. Hvis helvede bliver helt uudholdeligt, er det let at skylle en ekstra medicindosis ned med alkohol. Selvmord. – Der er ingen danske statistikker om det. Men jeg har set en svensk statistik. Derovre er situationen ligesom i DK.