Små synger i kirken

- Sang styrker sociale kompetencer, siger sognepræst Carsten H. Nielsen.
– Sang styrker sociale kompetencer, siger sognepræst Carsten H. Nielsen.

Torsdag den 8. september 2016 vil omkring 40.000 børn overalt i Danmark flage og synge i vilden sky, når sangdagen ’Små synger sammen’ løber af stablen.

Det er niende år i træk, at de små synger sammen. Overalt i landet samles børn for at synge sange under temaet ”sang og dans”.
I Christianskirken i Aarhus N åbner man dørene og fejrer ”Små synger sammen” – sammen med børneinstitutioner i området kl. 10.00. Samme morgen kommer indskolingen fra Skovvangsskolen på besøg for at synge sammen om temaet ”sang og dans”.
Sognemedhjælper Maria Due Pedersen og sognepræst Carsten Haugaard Nielsen leder formiddagen, der byder på kendte børnesange og salmer.

Sang er mere end bare en god start på morgenen for de børn, der skråler med. Internationale undersøgelser viser, at sangen har en stor indflydelse på sprogdannelse. Samtidig er sang og fællessang med til at styrke de sociale kompetencer hos børn, og endelig er sang og bevægelse godt for børnenes motorik, oplyser sognepræst Carsten Haugaard Nielsen.