Sognepræst protesterer mod dødsmetal i kirke

”300 mennesker sørgede for en udsolgt koncert med Solbrud i Langenæskirken. Og ja, der blev kastet djævletegn blandt publikum” skriver Århus Stifstidende i billedteksten under Axel Schütts foto.
”300 mennesker sørgede for en udsolgt koncert med Solbrud i Langenæskirken. Og ja, der blev kastet djævletegn blandt publikum” skriver Århus Stifstidende i billedteksten under Axel Schütts foto.

Bandet Solbrud spillede i Langenæskirken mandag under Aarhus Festuge.

– Man kan finde videoer fra Roskilde Festival, hvor Solbruds publikum råber ”Satan, Satan, Satan” før koncerten og giver de sædvanlige djævletegn. Det må menighedsrådet, der har inviteret dem indenfor, forholde sig til.

Det siger sognepræst og mediekonsulent Christian Roar Pedersen til DR.dk, efter at Langenæskirken gav Solbrud tilladelse til at holde koncert i kirken.
Kvartetten Solbrud har bl.a. spillet på Roskilde Festival og Copenhell. Musikerne afviser dog selv, at de skulle være satanister eller antikristne.

Uforeneligt med kirken

– Det hører sig ikke til. Den type arrangementer harmonerer ikke med kirkerummet. Det er jo en helt anden verden end bryllupper og begravelser – jeg kan ikke se formålet med det, siger sognepræst i Aalborg Stift Christian Roar Pedersen.
Han forstår slet ikke sin aarhusianske kollegas beslutning om at invitere metalbandet ind i Langenæskirken.

– Det dystre univers og fejring af døden kan ikke forenes med forkyndelsen, som prædikes i kirken, siger Christian Roar Pedersen.
Biskop i Aarhus, Henrik Wigh-Poulsen, mener derimod ikke, at musikerne i Solbrud er satanister.
Provstiet har nemlig fået Aarhus Festuges garanti for, at koncerten ikke har noget med satanisme at gøre, siger Henrik Wigh-Poulsen til DR.dk.

’Måske lidt radikalt …’

Sognepræst i Langenæskirken, Anne Ehlers, indrømmer, at koncerten ikke har ”en kæft med forkyndelsen at gøre”. Men det kan hun ikke se noget problem i.
– Der sker mange ting i kirken, som ikke har med forkyndelsen at gøre, og det er jo bare fire unge drenge, der spiller musik. Det kan godt være, det måske er lidt radikalt – men ro på, siger Anne Ehlers til Metroexpress.

Rikke Øxner, der er direktør for Aarhus Festuge forstår godt, at koncerten med Solbrud er et kontroversielt indslag i en kirke.
– Vi er ikke ude på at chokere, vi vil udfordre. Vi var opmærksomme på, hvilken slags metal vi kiggede efter, og vi var i tæt dialog med kirken om, hvilken genre, der skulle spilles i aften, siger Rikke Øxner til Metroexpress.

Spøgelser?

Solbruds forsanger afviser kritikken.
– Vi er ligeglade med kritikken. Vi er musikere, og så må folk se spøgelser, hvis de vil, siger forsanger Ole Luk til MX.


Artiklen fortsætter efter annoncen: