Kendt apologet om videnskab og tro

Apologet Alister McGrath (til venstre) diskuterede videnskab og tro med Richard Dawkins i 2006.
Apologet Alister McGrath (til venstre) diskuterede videnskab og tro med Richard Dawkins i 2006.

Alister McGrath besøger Christianskirken i Aarhus i september.

Alister McGrath er en af verdens førende apologeter og ekspert i forholdet mellem videnskab og tro. Han gæster 15. og 16. september Christianskirken i Aarhus, hvor han vil forelæse for alle interesserede. Foredragene bliver på engelsk.

Det er en udbredt tankegang, at der er en konflikt mellem naturvidenskab på den ene side og religiøs tro på den anden. Den første er rationel, den sidste er irrationel.
Men er den opsplitning mellem naturvidenskab og tro holdbar? Og er religiøs tro nødvendigvis irrationel? Mange af den moderne naturvidenskabs fædre som Newton, Galilei og Kepler havde et kristent verdensbillede med plads til Gud, og deres tro på en skaber motiverede dem til at udforske naturen.

Alister McGrath har udgivet mere end 20 akademiske bøger med fokus på især forholdt videnskab og tro, foruden at han har skrevet flere populære bøger imod nyateisme. Han har offentligt debatteret med kendte ateister som Richard Dawkins, Christopher Hitchens, Peter Atkins og Daniel Dennett.

Han er professor i teologi ved University of Oxford og har både en ph.d. i molekylær biofysik og en doktorgrad i teologi. Han er desuden ordineret præst i Church of England.

Torsdag den 15. september kl. 19.30 til 22.00 tager Alister McGrath fat om emnerne ”Livets mening ifølge Richard Dawkins og C. S. Lewis” og ”Konflikt eller gensidig berigelse? Overvejelser om forholdet mellem naturvidenskab og tro”. Entréen er her 50 kr.
Fredag den 16. september kl. 8.15 til 14.00 er temadag, der især er målrettet præster og teologer, men også andre interesserede er velkomne. Hér gås i dybden med fire lektioner over det samme emne, videnskab og tro. Hér er prisen 350 kr. inkl. forplejning, 250 kr. for studerende og pensionister.

Arrangør er Center for Kristen Apologetik i samarbejde med Evangelisk Alliance.