Young Praise på Solgården

Det er skolens musiklinje, som står for at styre og lede lovsangen på Young Praise aftnerne.
Det er skolens musiklinje, som står for at styre og lede lovsangen på Young Praise aftnerne.

Der sker rigtig meget i løbet af et år på Efterskolen Solgården – eleverne er aktive med musik, sport, skolefag og mange andre ting. Et af højdepunkterne på Efterskolen Solgården i løbet af efteråret er lovsangs-arrangementet Young Praise, hvor skolens elever giver den fuld gas for 200-300 juniorer og teenagere en fredag aften!

En fest at synge

Det er skolens musiklinje, som står for at styre og lede lovsangen, og de får derved rig mulighed for at udfolde deres musikalske evner sammen med de 200-300 besøgende, hvor hovedparten går i 5.-9. klasse.
– For mig var det ret grænseoverskridende at stå foran så mange mennesker og synge, fortæller Sofie Høj, der har været med til at synge til Young Praise.
– Jeg har også brugt rigtig meget tid på at øve sammen med de andre på musiklinjen – næsten alle musiktimerne i to måneder er gået med at øve, så det var også ret vildt at stå på scenen sammen med de andre dygtige musikere.

Mange elever i gang

Andre elever er en del af dramateamet, nogle byder velkommen, står for udsmykning, styrer teknik og powerpoint samt har lavet trofæer til dem, der vinder en af de mange konkurrencer på aftenen. Eleverne er også skuespillere i mange af de forskellige videoer, som vises på aftenen, som også har relation til emnet.

For en af skolens ny-danskere, Rama Mamora, var det helt nyt at stå foran 300 mennesker og synge på dansk og engelsk.
– Men jeg kan godt li’ det og vil gerne være med igen. De andre var gode til at lære mig sangene og forklare indholdet, fortæller Rama Mamora, der også går på Solgården i år.
Elever fra skolens bibellinje står til rådighed som forbedere på aftenen, hvilket for disse elever også er en forsmag på det ”klub-forløb”, som de har på bibellinjen til foråret, hvor de står for at arrangere en hel aften i en nærliggende børne- eller juniorklub.

Kom og oplev det

Young Praise holdes næste gang fredag d. 23. september kl. 19, hvor emnet er: ”Hvad koster det?” Alle er velkomne og arrangementet er gratis – så det koster ikke noget!

Læs andre artikler om efterskolerne i uge 37 – 2016