App fra Åbne Døre skal give håb til Mellemøsten

Kristne i fx Damaskus, Aleppo, Erbil, Bagdad, Betlehem og Kairo kan opmuntres over nettet med den nye app.
Kristne i fx Damaskus, Aleppo, Erbil, Bagdad, Betlehem og Kairo kan opmuntres over nettet med den nye app.

Danskere kan nu sende opmuntringer til kristne i konfliktzoner – men der er visse sikkerhedshensyn.

En ny app skal hjælpe forfulgte kristne til at holde modet oppe, stå fast i troen og vide, at de ikke står alene. Og danske kristne kan bidrage med indholdet.

Det skriver Åbne Døre, som bl.a. tjener den forfulgte kirke med bibelsk opmuntring. Det minder forfulgte kristne om, at de er husket, elsket og bliver bedt for. Og det kan opflamme deres håb på ny i tider med fortvivlelse.

Internettet virker

Mange kristne i Mellemøsten er netop nu fanget i en konfliktzone – eller er på anden vis uden for Åbne Døres rækkevidde. De kan ikke altid få adgang til postkort og breve. Men de har smartphones og kan få adgang til internettet. Selv i Aleppo i Syrien er der af og til internetforbindelse.

Derfor har Åbne Døre designet en ’app’, der er tilgængelig for mennesker i forskellige lande i Mellemøsten. Ved at downloade appen på deres telefon kan kristne i Damaskus, Aleppo, Erbil, Bagdad, Betlehem, Kairo og andre steder i Mellemøsten også dag for dag modtage opmuntrende hilsner fra deres søskende rundt omkring i verden.

App’en er så simpelt lavet, at den kan fungere selv med en dårlig internetforbindelse.

Tekst, lyd eller video

Man har flere forskellige valgmuligheder, når man vil sende en elektronisk opmuntring. Men der er visse retningslinjer, man bør huske, påpeger Åbne Døre.

En kort tekst: En tekst-hilsen skal være kort og ”mobilvenlig”; højst 500 anslag (ikke ord!)
Man kan tilføje et billede (i høj opløsning) til den korte tekst på max. 500 anslag. Eller indsætte en kort tekst i billedet. Men der må ikke vises ansigter på billedet – for sikkerhedens skyld.


Artiklen fortsætter efter annoncen:En kort video: En personlig hilsen kan også indfanges på kamera. Videoen skal være under 15 sekunder lang, under 1 Gb i størrelsen og i et standardformat.

En lydoptagelse: Indtal og optag en personlig opmuntring. Eller indspil fx en kristen sang. Optagelsen skal gemmes i MP3-format, og den må ikke være længere end 30 sekunder.

Sikkerhedshensyn mm.

Det er vigtigt at bede om inspiration og de rette ord, understreger Åbne Døre.


Artiklen fortsætter efter annoncen:En hilsen skal skrives eller indtales på et enkelt og tydeligt engelsk, og man må aldrig nævne Åbne Døre. Og igen: man bør ikke vise ansigter.
Man kan inddrage et eller to bibelvers, og fortælle, hvad de betyder for én personligt.

Men man må ikke nævne noget, der kan opfattes som kritik af myndighederne, landets ledere, retssystem, religion eller religiøse ekstremister. Det gælder også nyhedsartikler, regional politik og Israel.

Man må gerne nævne sit fornavn og land, men ikke sin adresse eller sit fulde navn.

Hilsenen sendes til denmark@od.org. Navngiv din e-mail ‘Håb til Mellemøsten’.


Artiklen fortsætter efter annoncen: