’Gud har store ting for med Skandinavien!’

- Jeg tror, der kommer en vækkelse i Skandinavien, siger Lynn Zipay fra USA.
– Jeg tror, der kommer en vækkelse i Skandinavien, siger Lynn Zipay fra USA.

Sidste weekend samlede eventet Awakening Europe næsten 30.000 deltagere i Stockholm.

En af deltagerne var Lynn Zipay, som besøgte Danmark og Udfordringen, før hun tog videre til Stockholm. Lynn fortæller:
– Jeg har altid elsket Danmark. Jeg har også familie i Danmark og har været på højskole i Jelling.
Mens jeg var med i internationalt arbejde i USA, foretrak jeg altid at arbejde med skandinaverne. Derfor mødte jeg en gruppe svenskere, som fortalte om Awakening Scandinavia. Og fordi de kendte min kærlighed til Skandinavien og forbøn, fik jeg lov til at blive en del af forbøns-gruppen i løbet af Awakening-eventet.

Bøn under hele forløbet

Konferencen var hele tiden dækket af forbøn. Under møderne var en mindre gruppe i bøn, og i pauserne stod forbønsteams nær hovedindgangen.

– Det var en vidunderlig og meget meningsfuld oplevelse at få lov til at være med i det. Det meste af tiden var jeg i et rum over hallen, hvor jeg bad sammen med andre om, at Gud vil komme med kraft og møde folk i Skandinavien.
Vi havde en tv-skærm, så vi kunne se, hvad der foregik på møderne og bede for det. Men vi kunne selvfølgelig også bede for alt muligt andet ved eventet.

Livs-forvandling for mange

Jeg tror, at denne konference vil få stor betydning for de skandinaviske lande – og ikke bare som et boost til følelserne. Folk blev frelst, og nogle gav deres liv til Jesus påny.

Der var folk, som evangeliserede på gaderne og bad for folk. Nogle gik til et New Age-arrangement – der blev seks personer frelst og tre blev helbredt!

Lørdag aften kom de med en kasse fuld af gratis billetter – det viste sig, at folk ude i byen havde taget godt imod billetterne. Der var over tusind!

Den sidste aften stod en stor gruppe foran podiet og sang og klappede. De råbte ”Jesus” igen og igen – helt spontant. De gjorde det bare, fordi de selv ønskede at gøre det!


Artiklen fortsætter efter annoncen:Der blev tændt en ild!

– Skandinavien ligger Guds hjerte nær. Der vil blive en vækkelse i de skandinaviske lande. Jeg tror, at dette event vil føre til, at Guds Rige bliver født på en ny måde. Der skete noget nyt.
Jeg håber og beder om, at der må starte forbønsgrupper over hele Skandinavien, og at den frimodighed, vi så, må fortsætte. Der blev tændt en ild, som kan sætte hele Europa i brand for Gud, slutter Lynn Zipay.

Lørdag aften deltog op mod 30.000 til Awakening Europe i Friends Arena i Stockholm.
Lørdag aften deltog op mod 30.000 til Awakening Europe i Friends Arena i Stockholm.

– Awakening Europe handlede om det udadvendte. At vi skal stå op for det, vi tror på 24/7.

Det fortæller Zane Christensen fra Kolding. Hun deltog sammen med sin familie i Awakening konferencen i Stockholm.
Zane og Ole var med til møderne morgen, eftermiddag og aften. Derimod var de ikke med til workshops imellem møderne af hensyn til børnene på 9 og 12 år.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– De gik til ’Kids Awakening’, men det var lidt svært, fordi det hele var på engelsk eller svensk. Men ellers var de glade for at være sammen med os i Stockholm, og de vil gerne afsted igen, siger Zane.

Kristen 24/7

– Awakening Europe handler mest om at udruste og opmuntre kristne til tjeneste. Det handler om at gå ud og evangelisere som aktive, synlige kristne.

Jeg har været til møder i København, hvor det mere handlede om helbredelser og oplevelser med Gud, forbøn osv.
Her handlede det mere om det udadvendte. Vi skal lære at stå op for det, vi tror på. Og vi skal ikke lade os skræmme, for vi er købt, og prisen er betalt.

Er skandinaver lukkede?

Nogle folk fra København kan godt se jyder som lukkede og generte. Men talerne kom fra andre lande, og de havde på forhånd hørt, at folk i Skandinavien er sådan. At vi i vores del af Europa generelt er mere hårde og lukkede.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Der var ligesom lidt ’låg’ på det hele. Det følte jeg også var en forskel fra sidste år, da vi mødtes i Tyskland. Det var der også en af lovsangslederne, der syntes. Han prøvede at få mere gang i os:
”Vi er ikke her for at optage en CD. Come on!”, sagde han.

 Todd White var den største oplevelse som taler, fortæller Zane. Han var stofmisbruger og ateist i 22 år, indtil Gud satte ham helt fri i 2004.
Todd White var den største oplevelse som taler, fortæller Zane. Han var stofmisbruger og ateist i 22 år, indtil Gud satte ham helt fri i 2004.
”Jesus så mig virkelig!”

Så var der flere tusinde, som var på outreach i Stockholm. De uddelte fribilletter til aftenmødet.
Nogle af dem mødte en kvinde, som havde ondt i foden. De bad for hende, og Gud viste dem, at hun havde trådt på noget skarpt. Det blev meget stort for kvinden, at hun blev helbredt. Men hun var også meget berørt af den tanke, at ”Jesus så mig”.
Og fordi hun oplevede det, var der også en muslimsk kvinde i nærheden, som kom til tro på Jesus! slutter Zane Christensen.

Visionen bag Awakening Europe er…
– At holde festivals med lovsang, bøn, gadeoutreach og fokus på visioner for fremtiden verden over, for at mennesker kan møde Jesus.Målet er at se en mere fri verden, tryg for alle, fuld af kærlighed og fred, hvor Guds nærvær og glæde kan opleves i dagligdagen. Mere af Gud i et land vil ændre og berige kulturen.

Awakening vil udruste folk til at dele passionen med andre, så de frimodigt lever for Jesus og forvandler nationerne.

Sidst men ikke mindst handler det om at vinde mennesker for Jesus. Opfylde missionsbefalingen ved at forkynde evangeliet og demonstrere Guds godhed og kraft. Det er ikke kun op til evangelister at vidne. Det er en opgave for enhver kristen at repræsentere Jesus nårsomhelst og hvorsomhelst – som en livsstil.

Næste års Awakening Europe skal foregå i Prag. Eventet har overskriften ’Awakening Europe Reformation 2017’, fordi ”Europa har brug for en ny reformation”, oplyser arrangørerne.

 

Læs også:
Styr din tunge og skab vækkelse