Styr din tunge og skab vækkelse

Mirjam Røgeskov Journalist og forfatterspire
Mirjam Røgeskov
Journalist og forfatterspire

Jeg er netop kommet hjem fra Awakening Scandinavia i Stockholm, og jeg er virkelig opmuntret over at se så mange mennesker, der brændende ønsker vækkelse i Skandinavien.

Men vækkelse forudsætter enhed! Det var den gennemgående opfordring fra talerstolen til de skandinaviske lande. Det kan mange af os nok blive enige om, men jeg er overbevist om, at det i praksis kræver, at den enkelte lærer at styre sin tunge: ”Den, der mener at dyrke Gud, men ikke tøjler sin tunge, fører sig selv bag lyset; hans gudsdyrkelse er intet værd” (Jakobs brev 1,26).

Ord kan opbygge, og ord kan nedbryde, og selvom vi ikke fysisk ser konsekvenserne med det samme, kommer de øjeblikkeligt åndeligt, når ordene forlader dine læber. Vi må simpelthen lære at tale opbyggende i stedet for nedbrydende om Kirken, hvis vi vil se den fulde vækkelse.
Det starter med dig og mig. Tænk med mig her: hvorfor har du behov for at sige noget negativt om en anden kirke – hvilken forskel gør det egentlig? Ikke andet end du får tilfredsstillet din lyst til at brokke dig og hævde dig selv som bedrevidende. Du har lige været med til at skabe splittelse, fordi du har udsendt nedbrydende ord om en del af Kristi Legeme. Ingen kirke har hele sandheden, men hver kirke har en del af sandheden, hvis den bekender Jesus Kristus som Guds Søn og Frelser.
Eksempel: Jeg var på Awakening med fire andre, og vi var fra tre temmelig forskellige kirker: Byens Valgmenighed, Adventistkirken og Vineyard. Tilfældigt sammensat og så alligevel ikke, for Gud ønsker i den grad, at vi danner tværkirkelige relationer. Og det gjorde vi, når vi kørte i bilen, når vi delte måltider, og når vi børstede tænder i vores svenske skovhytte.

Vi var ikke enige om alt, hvilket da også vil være mærkeligt, men vi vidste, at vi var sammen om at tilbede Jesus, lære ham bedre at kende og se vækkelse i Danmark og Skandinavien – kan vi ikke bare holde det så simpelt og sandt, for det er vejen til enhed og vækkelse for fuld udblæsning.