Mørket rejser sig kun, fordi lyset bliver stærkere

Mirjam Røgeskov

Jeg har netop set det første afsnit af dokumentarserien, ”Guds bedste børn”, som kører på TV2 i de tre første uger af 2019. Til udsendelsens konkrete indhold vil jeg blot sige, at ja, nogle få, kristne ledere i Danmark har fejlet stort, og at journalisterne bag programmet har lavet store, journalistiske fejl. Jeg vil i stedet fokusere på, hvordan vi vælger at reagere på udsendelserne, for der har vi selv indflydelse, og den indflydelse er afgørende set med Himlens perspektiv.

Jeg fornemmer, det er en strategi fra satan, at programmerne kommer på skærmen i de aller første uger af det nye år, fordi djævlens sigte er at bringe modløshed og menneskefrygt til kirken. Vi starter gerne et nyt år med håb og forventning, som bakkes op af stærke, profetiske ord for det nye år – lad ikke dit håb for året blive tynget af satans strategier. Ja, det er selvfølgelig yderst vigtigt, at vi lærer af og handler på, når vi selv og andre fejler, men vi skal også være meget opmærksomme på, at det ikke bliver til modløshed i os.

Gud er aldrig i opposition. For eksempel prøvede Herodes at slå Jesus ihjel ved at dræbe alle drengebørn under to år i Betlehem og omegn, men Gud havde allerede en løsning, før problemet kom (Mattæus 2,13-16). Han er aldrig i opposition, så når mørket rejser sig, er det kun, fordi lyset allerede er i gang med at rejse sig.

Husk det i starten af dette nye år, og lad det være til opmuntring: mørket rejser sig kun, fordi lyset skinner stærkere. Jesus er i færd med at gøre fantastiske ting i den danske kirke, så selvfølgelig reagerer mørket, men du bestemmer selv, om du vil lade fjendens strategi lykkes.

Bed Helligånd give dig Himlens perspektiv, og vælg håbet og modet midt i stormen; vi har brug for at lære det nu, så vi bliver rustet til de kraftigere storme. Se på Jesus, og hvad Han gør i Danmark, for der er store sager i gang.