Julen – et himmelsk hotspot

s15_24_12”Det er en misforståelse, at vi har fortjent at leve. Livet er en gave, der hver dag skal forvaltes til menneskers og Guds ære” (s.23) Massoud Fouroozandeh

LM og IM’s 9 udgave af julemagasinet 24/12 er fyldt med mirakler og mening. Migrantpræsten Massouds historie er historien om Guds mirakler lige fra hans ensomme flugt, som kun 14-årig, over de kurdiske bjerge med benet i gips, og til det største mirakel af dem alle, da han opdagede Guds kærlighedsbrev til ham og åbnede sit hjerte for Jesus. Det er samtidig en beretning om et menneske, som fandt meningen med livet et helt uventet sted. En mening og et formål, som har givet den tidligere koranskoleelev en helt ny retning for livet.

Der er ikke tale om glansbilledefortællinger, for Massoud går i dag rundt med en overfaldsalarm, hvilket er helt åbenlyst nødvendigt, da trusler mod hans liv ikke blot har form af ord. Prisen for at finde meningen med livet et andet sted end i det regime og den religion, han er vokset op med, har været tårnhøj, men at det er det hele værd, springer ud af interviewet og rammer læseren lige i hjertet.

Juleevangeliet i nye klæder

Magasinet indeholder også julens budskab i en ny indpakning. Merete Bandak skriver artiklen ”Julen er et himmelsk hotspot”, hvor der ikke blot bliver plads til en genfortælling af julens kernehistorie om Jesus, født af jomfru Maria til et himmelsk ”Halleluja”.

”Den allerførste jul gik Gud i gang med at genskabe verden, som den skulle have været, men som den desværre ikke blev…” (s.42), sådan lyder indledningen til artiklen. Og dermed er grunden lagt til et helt og fuldt evangelium, som rummer skabelse, påske og det evige liv. Det er en skøn iscenesættelse, hvor Merete rammer noget helt centralt med udtrykket ”tidens fylde”, som hun oversætter til ”et himmelsk hotspot”. Jesus kom, fordi Gud, med Luthers ord ”sit hjerte vendte han til mig og kosted derpå faderlig det kæreste, han havde” – Gud handlede for at komme os til undsætning, da tiden var moden til dette.

Det er en skøn måde at kæde juleevangeliet sammen med resten af evangeliet. Det giver rigtig god mening og løfter historien op – Gud har styr på historiens gang, og det giver os blik for, at han er tillid værdig.

Mange små julehyggerier

De 52 sider rummer desuden anekdotiske historier, små tekster om de mest populære julesalmer, opskrifter til julepynt og selvfølgelig lidt om den historiske julemand, og meget mere. Her er til flere timers julehygge og samtidig historier, som sætter tanker i gang længe efter juletræet er visnet og klejnerne spist.

24:12 Et julemagasin
48 sider • 49,95 kr. / Rabat ved køb af mindst 20 stk.
Logos Media i samarbejde med Lohse


Artiklen fortsætter efter annoncen: