Kirke i København uddeler julegaver som aldrig før

Glade folks smil betyder super meget for mig, siger Shokufeh Shahin, der er frivillig i København Vineyards projekt ’Mission Julegave’.
Glade folks smil betyder super meget for mig, siger Shokufeh Shahin, der er frivillig i København Vineyards projekt ’Mission Julegave’.

Frikirken København Vineyard samler hvert år brugt, men pænt legetøj og tøj, så økonomisk udsatte forældre kan få en gratis julegave til deres børn.

I 2015 fik ca. 500 børn en gave – via København Vineyard – takket være andres barmhjertighed. I år forventes der mange flere på grund af det nyligt vedtagne kontanthjælpsloft.

Man bliver mødt af en af de smilende frivillige, når man træder ind ad døren til frikirken København Vineyard på Frederiksberg i København. Der er pyntet op og sat kager og kaffe frem i den lille cafe ved indgangen.

Her kan man sidde og vente, indtil man bliver mødt af en af de mange frivillige, som tager en hyggelig snak og derefter leder én videre ind i salen, hvor der står lange borde fyldt med gaver lige fra dukker og actionmen til tøj, sko, smykker og løbehjul.

Imens er der nede i kælderen lavet et stort juleværksted til børnene, hvor man kan spille spil, dekorere lys, spise risengrød og høre historier fra Bibelen om, hvorfor det nu er, at vi fejrer jul. Stemningen er generelt god og åben. Den er præget af taknemlighed fra gæsterne, mens de mange frivillige nærmest virker lige så taknemmelige over at være med.

Mission Julegaves 5. år

Det er femte år, at der afholdes ”Mission Julegave”, som arrangementet kaldes. Uddelingen foregår i løbet af en uge, men forberedelserne begynder længe før.
Kirken indsamler godt legetøj og tøj hos private i en kvalitet, der er god nok til, at det vil blive en ordentlig julegave til andre børn.

Forskellige organisationer bliver kontaktet, og der bliver spurgt om økonomisk hjælp til projektet. For selvom der er mange frivillige, så er der udgifter til blandt andet mad og drikkevarer til gæster og frivillige. Der skal koordineres indsamlingssteder rundt omkring i byen, hvor de mange gaver kan stå, indtil de samles i kirken.

I år er der så mange gaver, at der er lejet en stor udendørs container, hvor nogle af gaverne opbevares, og den slags koster også penge.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Behovet er voksende

Shokufeh Shahin har været frivillig i fire ud af de fem år, hvor projektet har eksisteret. Hun står i dag med en ledende rolle og et stort ansvar.
– Der kommer flere og flere donationer hvert år. Projektet udvikler sig mere og mere, men man kan også se, at der hele tiden kommer flere og flere modtagere af gaverne. Folk kommer, fordi de har brug for hjælp, siger hun.
– Der var nogle, der kontaktede os allerede for halvanden måned siden for at høre om mulighederne og faciliteterne. Der er nogle, som er faste modtagere og kommer hvert år. Og de fortæller jo deres venner om det. Men i forbindelse med kontanthjælpsreformen, så er der kommet endnu flere, der kontakter os og spørger om julehjælp.

Alle skal have det godt

Hvad er det, der driver én til at bruge flere måneder på at få sådan et projekt til at fungere?
– Det er vigtigt for mig, at alle har det godt, når jeg også selv har det godt. Jeg synes, at alle fortjener en god jul. Især folk, der står i en udfordrende økonomisk situation, og ikke mindst børnene. Det er især børnene, jeg tænker på.

Vi tror meget på det her med, at vi modtager det gratis, og at vi giver det gratis. Og det handler ikke kun om donationer. Det drejer sig også om den glæde og det håb, som vi modtager gratis fra Gud. Og derfor giver vi det gratis videre, siger hun.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Behovet for julehjælp fra Mission Julegave er steget år for år. Men det er antallet af gaver, frivillige medarbejdere mm. også.
Behovet for julehjælp fra Mission Julegave er steget år for år. Men det er antallet af gaver, frivillige medarbejdere mm. også.
Familier kommer i kirken

Når forældre og børn kommer til Mission Julegave, bliver de også inviteret til kirkens juleshow og gudstjenesten. Og flere benytter sig af det tilbud, forklarer Shokufeh:
– Folk der slet ikke er vant til at gå i kirke kommer pga. Mission Julegave, men de kommer igen, fordi især børnene ofte trækker dem med i kirken senere. De begynder at komme i Børnekirken, og vi prøver at invitere dem til vores juleshow og lignende, siger hun. Vi oplever nogle gange, at folk begynder at komme i kirken.

Når man går rundt og ser de mange gaver og de mange glade børn og forældre, så er det svært ikke at blive rørt over de mange glade ansigter.
– I dag havde vi en god oplevelse, hvor en af modtagerne fra sidste år, som er alenemor, kom med sin søn. Og sønnen er en meget genert type. Han kan ikke engang være sammen med sine bedsteforældre eller nogen som helst. Men de fortalte, at de havde en rigtig god oplevelse sidste år, hvor vi bad for dem, og hvor barnet gik rundt i salen sammen med mig og fandt nogle julegaver til sin mor.

Og moren var helt chokeret over, at drengen følte sig så tryg hos os. Så i går på åbningsdagen kom de pga. juleværkstedet i kælderen – de skulle slet ikke have nogle gaver! Det var så fedt, siger Shokufeh begejstret.

Hun er ikke i tvivl om, hvorfor hun fortsætter med arbejdet år efter år:
– Glade mennesker. Deres smil betyder super meget for mig, smiler hun.


Artiklen fortsætter efter annoncen: