Bedeugen i Aarhus

Bedefolderen fra Evangelisk Alliance indeholder i år tekster ud fra emnet ”Enestående”.

Kristne mødes på tværs af kirkeskel under den internationale bedeuge.

En stribe aarhusianske kirker slår i ugens løb dørene op til fælles bøn på tværs af kirkelige og teologiske forskelle. Det sker i forbindelse med Bedeugen, der arrangeres af Evangelisk Alliance, og som hvert år samler kristne verden over til fælles bøn.

I Aarhus blandes kortene, så de enkelte præster for en stund forlader egen kirke for at være taler i en af de andre kirker under Evangelisk Alliance Aarhus. Der vil blive bedt for byen, kirkerne, landet og for den verden, vi er en del af, og årets tema hedder ”Enestående”. Temaet er inspireret af de teologiske principper for den lutherske reformation for 500 år siden, men hensigten er dog ikke at fremhæve det særligt lutherske.

Indsamling til kvinder

Ved Bedeugen sidste år i Aarhus deltog flere end 1000 i arrangementerne og bønnerne, og der blev i ugens løb indsamlet knapt 39.000 kr. til uledsagede flygtningebørn.
Evangelisk Alliance samler i år ind til arbejdet blandt undertrykte og forfulgte kvinder gennem tre konkrete projekter.

Ugens program

I dag søndag kl. 16.00: Sct. Pauls Kirke: Jürgen Galonska, Citykirken, taler.
Mandag kl. 19.30: Metodistkirken: Linda Wilson, Eurolife Kirken, taler.
Tirsdag kl. 19.30: Frelsens Hær: Thomas Nedergaard, Christianskirken, taler. Samme dag kl. 14.00 taler Hans-Christian Vindum Pettersson, KFS, i missionscenter Stjernen ved et særligt arrangement for seniorer.
Onsdag kl. 19.30: Christianskirken: Ove Sørensen og Christina Preisler fra Metodistkirken taler ved en meditativ gudstjeneste. Kl. 17.00 samme dag taler Daniel Lind ved en særlig gudstjeneste for børnefamilier i Aarhus Bykirke.
Torsdag kl. 19.30: Aarhus Valgmenighed: Niels Jørgen Holm Larsen, Indre Mission, taler ved en gudstjeneste målrettet studerende.
Fredag kl. 19.30: Saralystkirken: Herbert Krawzcyk, Katolsk Kirke, taler.

Næste søndag rundes Bedeugen af i Citykirken kl. 19.30, hvor Flemming Baatz Kristensen fra Sct. Pauls Kirke er taler.