God, solid rock

Colony House har med deres andet album bevist, at det er et band, man kan regne med. Det er tre år siden, at bandet udgav ’When I Was Younger’. Dette album er et rigtig godt og solidt rock-album, som jeg har hørt mange gange på repeat.

Bandet består blandt andet af to sønner af en af de mest kendte kristne sangere, nemlig Steven Curtis Chapman. Caleb er forsanger og Will styrer trommerne. Og det gør de godt, for lige fra man hører det første nummer ’Cannot Do This Alone’, er det iørefaldende og god, solid rock. Og som titlen antyder, så handler det om, at vi har brug for hinanden til at leve livet. Det er rock lige ud af landevejen med velskrevne numre og musik.

Hvis man skal komme med lidt kritik, så kan det i længden også blive en smule kedeligt. Det er alle gode numre, men der mangler lige et enkelt hit eller to til at hæve albummet fra at være en rigtig godt album til at være et super godt album. Men jeg er ikke i tvivl om, at det nok skal komme fra de her fyre.

Det er ikke direkte kristne tekster, men mere nogle af de store livstemaer om mening, kærlighed og glæde, som teksterne kredser omkring. Albummet slutter af med det eksistentielle nummer ’This Beautiful Life’ om, at der må være mere i dette liv end de umiddelbare ting, vi ser og oplever. Men spørgsmålet er, at om forsangeren selv har fundet en større mening eller stadig også er på vej? Han skriver i hvert fald lidt søgende og spørgende i dette nummer, hvilket generelt er kendetegnende for albummet:
Well maybe I’m a part of something that’s bigger than me / Like I’m a page in a book in a library / And inside my heart there’s a dying part that’s always searching / ’Cause I know that there’s a place where I belong

Det er et spændende band at følge fremover. Jeg glæder mig allerede til næste album.