Kærlighed virker trods alt

Kun Guds kærlighed kan bryde mørkets magt over vores liv, siger Weyman Howard, som har grundlagt hjælpearbejdet ”Love Works”.

Weyman Howard var for nylig på en talerække i Danmark og gav et interview om, hvordan Guds kærlighed faktisk kan hjælpe os helt konkret.

Hvordan er Guds kærlighed?
– Det vigtigste at sige om Guds kærlighed er, at den er det eneste, der har kraften til at befri os fra synd. Vi kan ikke befri os selv fra synden. Vi kan ikke befri os fra det mørke, der kan manifestere sig i os. Vi kan forsøge, at blive bedre mennesker, men vi kan aldrig vriste os fri uden Guds kærlighed.

Guds kærlighed befrier os. Den smadrer mørkets kraft. Den ødelægger fjendens kraft over vores liv, så vi kan rejse os og leve som de mænd og kvinder, Gud har designet os til at være.

Hvordan kommer Guds kærlighed i spil i kirkerne?
– Alle de kirker, jeg kendte som barn, blev teologisk uenige og delte sig. Så jeg hørte om Guds kærlighed, men jeg så ikke menigheden praktisere kærlighed, når det blev svært. Hvorfor kan vi ikke holde vores ægteskabsløfte? Hvorfor bliver så mange skilt i kirken? Og Gud begyndte at udfordre mig. Ville jeg følge ham og lære, hvordan man elskede? Kaldet var personligt.

Skal man elske i skilsmisse?
– Jeg troede, at jeg vidste, hvordan man elskede. Men det var først, da jeg begyndte at følge Guds vejledning igennem problemerne i mit ægteskab, at jeg begyndte at opdage nyt. Jeg vidste i virkeligheden ikke, hvordan man elskede. Og det blev processen, der reddede mit ægteskab. Jeg lærte at elske min kone, selvom hun hadede mig. Og selvom vi bevægede os hen imod en skilsmisse, så begyndte Gud at vise mig, hvordan jeg kunne komme i kontakt med hans kærlighed. Og hvordan jeg kunne give den kærlighed til hende i vores problemer.

Hvorfor er det svært at ”elske sin næste”?
– Når Gud kalder os til at elske et andet menneske, så skuffer de os ofte. Og vi bliver skuffede. Vi vil ikke elske. Vi vil have svar på vores skuffelse. Vi vil betjenes. Vi vil undgå at blive såret af mennesker.

Kærligheden kalder os til at blive i forhold, der er vanskelige.
Din bil løber tør for brændstof – betyder det, at den ikke virker? Nej! Den virker – du skal bare tanke den op. Når din mave bliver tom for mad, selvom du spiste for 4 timer siden, har du så bøvl med maven? Nej, den fungerer fint – den har bare brug for mere mad. Sådan er det med kærlighed.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Vi øser kærligheden ud og vi tømmer os selv. Og nogle gange tænker vi i forvirringen: ”Jeg har ikke mere kærlighed til dette menneske. Jeg elsker dem ikke mere. Jeg bliver nødt til at skille mig af med dem. Jeg må forlade forholdet.”
Sandheden er, at du er tom og har brug for at blive fyldt op. Så du må tilbage til Gud, som er kilden, og sige: Gud, jeg er tom. Jeg har ikke mere til denne person eller situation. Og jeg har brug for, at du fylder mig op.

Hvordan er Guds væsen?
– Kærligheden er tålmodig, kærligheden er mild. Den tåler alt, tror alt, håber alt, udholder alt.
Og den kommer med et løfte: Kærligheden hører aldrig op.

Og i de ord har Gud gjort sig synlig for os. Han har åbnet sit hjerte og sagt: Sådan er jeg. Jeg er tålmodig, jeg er mild, jeg bærer dig og alle dine byrder, svagheder og synd. Hvorfor? Fordi jeg ved, hvem du er. Jeg tror på det, du er. Jeg har håb for din fremtid.
Jonas Bock/Henri.


Artiklen fortsætter efter annoncen: