Keld kunne fejre sit nytår i himlen

Grundlæggeren af ”En Åben Dør” døde med året.

Keld A. Pedersen, som startede frikirken ”En Åben Dør” i Vejle, døde kort før midnat den 31. december.

Keld havde dårligt hjerte i en del år og blev indlagt på Vejle Sygehus, Hjerteafdelingen, i ugen mellem jul og nytår.
Keld Pedersen fik et kald til at tjene Gud allerede som 20-årig, da han tjente i Brovst.

”Du er ikke længere din egen,” huskede Keld Pedersen at der ligesom blev sagt ind i hans liv.
Han tog derfor til Bruxelles for at tjene penge til præsteuddannelsen på Baptisternes teologiske seminarium i Tølløse.

Han blev derefter ansat på prøve i Rødekro og Egernsund og derefter ordnineret i 1969. Året efter blev han gift med Mette, og de tog 7 år senere på en 2-årig bibelskole i Schweiz.

Herefter kom de til Vejles baptistkirke, hvor der dengang var ca. 100-150 medlemmer.

Længtes efter mere

Mette og Keld Pedersen havde fra begyndelsen en længsel efter at opleve mere med Gud.
De deltog derfor flittigt i den fornyelsesbevægelse, der gik gennem stort set alle kirkesamfund i begyndelsen af 1970’erne.

Med inspiration fra folkekirkepræst Svend Boysens pinsestævner og den norske evangelist Aril Edvardsens sommerstævner spirede planerne om et eget sommerstævne på Vejle-egnen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Da vi kom til kirken i Vejle, begyndte vi at holde missionsuger to gange om året, forår og efterår, fortalte Keld i et interview med Udfordringen i 2009, hvor han kunne fejre sit 40 års prædikant-jubilæum.

– Det med”Helligåndens dåb” var noget nyt og blev af mange betragtet som farligt. Men vi gik direkte efter talere, som havde noget at bidrage med på det karismatiske felt.

– Vi ønskede ikke at kaste vores baptistiske arv over bord – men derimod at berige den med det nye, vi oplevede.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Købte telt til 400

Kirken købte et telt med plads til 400-500 mennesker, som blev stillet op på Trelde Næs ved Fredericia mange somre i træk.

– Efterhånden oplevede vi, at skellet mellem vores ønsker og baptistkirkens struktur voksede, og i 1989 sagde jeg op, erindrer Keld.
– Jeg tænkte, at 6-8 stykker måske ville følge med os – men der var ca. 30, der gik med ud. Det var faktisk ikke os, der tog initiativ til at starte menigheden, men gruppen, der forlod kirken, organiserede det og spurgte, om vi ville være præstepar for dem.

Og dermed var Frikirken ”En Åben Dør” en realitet. Et af kirkens kendetegn er, at man kan blive medlem uden at blive døbt (igen, hvis man var barnedøbt).

Kendetegnet for Frikirken En Åben Dør er, at mange mennesker har bidraget til dens vækst og eksistens. Der er ikke nogen, der kan sige: Det er mit værk! konstaterede Keld, der også glædede sig over det gode netværk med andre præster og kirker i byen bl.a. gennem Evangelisk Alliance.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Det lykkedes dog ikke at holde sammen på menigheden på langt sigt. En større gruppe unge gik for nogle år siden over i Apostolsk Kirke. Men kirken fortsætter.

– Vi har kendt Keld siden hans ansættelse som præst i Baptistkirken i Vejle og senere i Frikirken En Åben Dør, hvor vi har tjent sammen i menighedsrådet i godt 20 år. Keld stod altid fast på Ordet, som fyldte hans liv – jeg har set flere bibler blive til ”æselører” i vor tid sammen, fortæller kirkens forstander, Kurt Nielsen.