Ny præst i Horsens

Gennem lidt mere end 25 år har Georg Berthelsen og hans kone Inge haft ansvaret for Apostolsk Kirke i Horsens.

Ved årsskiftet tog Helle og Orla Fredensborg Møller fra Vejle over.

Overdragelsen sker officielt næste søndag den 15. januar kl. 14.30 i kirkens lokaler på Nørretorv. Her medvirker Laurids Hjørnholm og Søren Viftrup.

Apostolsk Kirke skiftede navn til Horsens Frikirke, da den flyttede til Nørretorv, men er fortsat tilknyttet det apostolske netværk.
Menigheden har især forstået at tiltrække mange udlændinge, som er bosat i Horsens-området.

Når Georg Berthelsen har valgt at træde tilbage efter 25 års tjeneste, skyldes det især stress, som har betydet en længere sygdomsperiode.
Ved sit jubilæum sagde Georg Bertelsen, at det naturligvis har været en svær proces og vanskelig beslutning at træde tilbage.

– Menighed er næsten som familie – og man elsker, værner og holder af sin familie og vil altid gøre det, siger Georg. Men han og Inge ser frem til, hvad fremtiden nu vil bringe.

– Vi tror, at Gud stadig har noget til os og glæder os til at gå ind ad åbne døre.
Orla Fredensborg Møller kender på forhånd Horsens-menigheden, idet han i forbindelse med Georg Berthelsens sygemelding vikarierede i 18 måneder.

Orla Møller er missionærsøn fra Nigeria, hvor hans forældre Dorothea og Erling var missionær i en lang periode. Orla har i Danmark arbejdet indenfor markedsføring, annoncering og sidst information i Mission Afrika.


Artiklen fortsætter efter annoncen:De seneste tre år har Orla F. Møller været en del af lederteamet i Kirkecentret, Apostolsk Kirkes afdeling i Vejle. Her har han især arbejdet med kommunikation og med at gøre kirken synlig.