Søg ind i stilheden

Britiske Andy Hunter formår at lave god elektronisk (kristen) musik, som både er motiverende og opmuntrende at lytte til.

I dag er den kristne musikscene i store træk bredt ud over lovsange eller andre hengivne pop-/rock-numre. Der er de stille numre, og der er de energiske rockede numre. Det er der rigtig meget af. Og meget godt også.

Dette album er ikke i den genre. Det er elektronisk, der er ingen tekster og derfor ingen, som synger noget. Det er også derfor, man kan diskutere, om det er direkte ”kristen musik” eller ikke. Det er måske i virkeligheden heller ikke særlig afgørende? Men DJ’en Andy Hunter er en kristen pioner og har igennem de seneste 20 år lavet elektronisk dansemusik, som er blevet anerkendt vidt og bredt. Han har blandt andet optrådt til en Bill Gates-fest, og Microsoft brugte et af hans numre til noget software (Silverlight) for ti år siden.

Dette album har blandt andet til formål at lade dig komme ind i Guds nærvær. Og på en måde, så er det bare ofte lettere at tænke klart, når der ikke en nogen tekster i musikken. Jeg synes, at musikken er behagelig at lytte til, og jeg kan godt forestille mig at høre dette både på arbejde, i stilletid med Gud eller på en gåtur. Det veksler mellem højt og lavt tempo og adskiller sig lidt fra meget af det lidt mere langtrukne ”soaking-musik”, som jeg har hørt.

Musikken er tænkt som en del af the Presence App, som kan downloades gratis til telefonen. Her kan du høre numrene og bruge dem til at skabe refleksion, stilhed og bøn. I appen er der både videoer, digte, billeder, som sammen med vers fra Bibelen leder dig ind i stilheden. Prøv det!