Udspring med faldskærm

Af Bo Henriksen
Gadekirken, København

Vidste du, at 294.000 personer gav deres ”ja” til Jesus, men at kun 14.000 var del af et kristent fællesskab et år senere?

Tallene er fra USA, 1991, men ifølge Ray Comfort er billedet det samme i dag. Han påpeger, at denne udsivning skyldes ubibelsk forkyndelse med løfter om blandt andet glæde, kærlighed og fred. Dette kan blive frugten af et liv med Kristus, men er ikke årsagen til, at mennesker overgiver sig til ham.

Forestil dig, at du er ombord på et fly. Du tilbyder sidemanden en faldskærm og forsikrer ham om en fantastisk tur, hvis han tager den på. Lidt modvilligt og ikke særlig overbevist lader han sig overtale. Efter et stykke tid begynder den at genere og lever ikke op til hans forventninger. Da de andre passagerer kommer med hånlige bemærkninger bliver han endnu mere utilfreds, og smider arrigt faldskærmen fra sig. En anden gang vil han ikke være så modtagelig for at tage den på igen.

Du sætter dig ved siden af en anden og meddeler, at flyet på et tidspunkt vil styrte til jorden. Ingen vil overleve. Manden er overbevist og begynder at græde. Først nu tilbyder du faldskærmen, som han med glæde tager imod. Han er ligeglad med komfort, bekvemmelighed og med passagerernes latterliggørelse, men er bare dybt taknemmelig over, at faldskærmen vil redde hans liv.

Loven kom for at vise os synd. Den er som sollyset, der afslører støv. Uden synd havde vi ikke brug for faldskærmen, Jesus. Frelse uden synderkendelse og personlig omvendelse bliver et overfladisk ”kristenliv”, som ikke er langtidsholdbart. Budskabet må fortælles i rigtig rækkefølge.

Hvis vi kun skaber forventning om en lykkelig livsstil og lyserød idyl, bliver folk skuffede og desillusionerede. Enten trækker de sig, når festen er forbi, eller bliver i fællesskabet på grund af det sociale liv.