Bibelsk beretning skal hjælpe kinesere med forholdet til svigermor

Den kristne musical om Ruth har fokus på de vigtige relationer til svigerfamilien, som er en stor udfordring for mange kinesere.

I Kina var der næsten 4 millioner skilsmisser i 2016 – og mange af dem havde med svigerfamilien at gøre. Men det skal en kristen musical nu lave om på.

CBN.News skriver, at Kina snart kan fejre nytår. I ferien kan man fx se en musical om Bibelens Ruth, som skal opføres på store teatre over hele landet.
Mange af stykkets skuespillere er kristne, og de beder om, at forestillingen må hjælpe kinesiske ægtepar – og lede mange til tro på Jesus.

En ukendt beretning

De fleste folk i Kina kender ikke Ruths Bog – og Bibelen bliver officielt omtalt som ”Gamle Historier”. Men nu får mange kinesere mulighed for at lære om ægte kærlighed gennem Ruths kærlighed til svigermoderen Naomi.
Efter at både Naomi og Ruth er blevet enker i Ruths hjemland, Moab, vælger hun at følge med svigermoderen til Israel. Her bliver hun gift igen og får en søn, der mange år senere bliver bedstefar til kong David.

Forholdet til svigerfamilien

Nygifte kinesere har ofte problemer med forholdet til svigerfamilien. Hvis de ikke får hjælp, kan det let ende med skilsmisse, fordi forholdet til forældrene betyder forholdsvis meget i kulturen.
Især for de unge kvinder er det en svær opgave at holde sammen på familierne.
– Som kvinde er det min topprioritering, at min svigermor er tilfreds med mig. Min mand må ikke høre noget om, at hans mor ikke kan lide mig, siger en kvinde.

Næsten fire millioner kinesere blev skilt i 2016. Det er en stigning på 5,6 procent i forhold til 2014.
Nu håber skuespillerne, at den bibelske musical kan hjælpe familierne.

Bøn om vejledning

– De unge elsker forestillingen, og vi gør vores bedste for at gøre historien relevant for dem. Vi har også gjort meget for at gøre forestillingen bibelsk præcis, fortæller kostumedesigner Feng Zhen.
Israelske historikere har bidraget med input til historisk korrekt sceneudsmykning og musik.
Men teatergruppen har også bedt Gud om visdom.
– Jeg tænkte hele tiden: Hvordan skal vi præsentere denne kristne beretning, fortæller direktør Huang Lan.
– Jeg kender mange brudte familier, som har brug for at kende historien. Konflikterne mellem familiemedlemmer i Kina er større end nogensinde før. Forestillingen her er en chance for at hele nogle af de brudte relationer. Jeg beder om, at Helligåden vil gøre mirakler, tilføjer direktøren.

Under arbejdet med stykket er en af skuespillere i teatertruppen kommet til tro på Jesus, mens andre er blevet mindet om at læse mere i deres bibel.