Lovsang med et strejf af stjernestøv

Resterne af David Crowder Band viser på dette album, at de stadig har, hvad der skal til for at lave et flot og gennemført lovsangsalbum. Dog uden at bryde nogen store barrierer ned.

Da David Crowder tilbage i 2012 gik fra sit band for at kickstarte sin solokarriere, var det en meget trist dag for mig og mange andre fans af deres mønsterbrydende måde at komponere lovsangsmusik på. Heldigvis skulle det vise sig, at resten af bandet valgte at bære faklen videre under navnet ’The Digital Age’.

Introen ’I Can See It’s Coming…’ er et af flere tracks på albummet, som gør sit bedste for at skabe en interplanetarisk stemning. Jeg må indrømme, at selv en som mig, der er blevet meget pessimistisk omkring moderne lovsang, ikke kunne lade være med at lade mig rive med af atmosfæren på albummet flere gange.
Når man lytter til albummet, er det svært ikke at forestille sig fantastiske billeder af rumraketter, der bryder igennem atmosfæren og besøger mystiske verdener langt borte. Hvis der nogensinde skulle blive lavet noget så specifikt som en kristen science fiction/rumfarts -film, så er jeg sikker på, at The Digital Age er bandet, der kan lave det passende soundtrack.

Det er langt fra et perfekt album. Ud over de sange, hvor bandet leger med nogen spændende måder at bruge autotune og diverse digitale effekter på, så har albummet en tendens til at falde lidt ned i det sikre lovsangsspor. Heldigvis er de spændende og de lidt mere traditionelle lovsange blandet godt sammen, så man skulle næppe begynde at kede sig på noget tidspunkt. Dette album kan varmt anbefales til fans af den lidt mere upbeat form for lovsang, med et intergalaktisk twist.
Joey Lønsmann Jensen