Inderligt americana-album

Joe Deegan leverer på ’Cover and Title Page’ et meget stærkt og personligt andet album, med tekster som er værd at lytte til.

Da jeg første gang googlede Joe Deegan, så jeg hans musik beskrevet på mange måder. Da jeg så ordene ”Folk-inspireret country”, blev jeg lidt nervøs. Jeg har aldrig været den store fan af country og håbede, at Joe Deegan kunne være den undtagelse, jeg har ventet på.

Heldigvis viste det sig, at dette album læner sig en smule mere op ad folk-genren, end det gør ad country. Det er ikke at sige, at country-lyden ikke skinner igennem på flere af hans numre på albummet. Specielt på nummeret ’Singing River’ kan man virkelig høre, at Joe Deegan er en Alabama-mand helt ind til benet.

Det er dog ikke traktorer eller livet på landet, som Joe beskæftiger sig med i sine sange. I stedet finder vi nogle meget personlige og hjertefølte sange om familie og kærlighed, hvor jeg især finder sangen ’Hosea’ ret enestående.

Det er ikke bare en utrolig smuk sang, som handler om at tilgive den, man elsker, selv når man ikke er sikker på, at personen overhovedet gengælder ens kærlighed, men også en påmindelse om, at det er præcis det, som Gud gør for os, hver eneste gang vi vender ham ryggen.
Jeg er, som tidligere sagt, ikke den store fan af country og lignende slags musik. Dog lykkes det stadig Joe Deegan at fange mig med sin oprigtige og personlige sangskrivning.

Det er ikke et album, du kommer til at sidde og skråle med på i bilen, eller danse rundt til i stuen. Men jeg kan kun anbefale, at når du engang har en lidt langsom aften, så sæt dette album på, og bare lyt. Selv hvis musikken ikke fanger dig, er der helt sikkert noget smukt at finde i ordene.
Joey Lønsmann Jensen