Påskekoncert i Vejle Palmesøndag

Om eftermiddagen opføres ’Gloria’ i Vor frelsers Kirke i Vejle – og om aftenen i Grindsted Kirke.

Palmesøndag d. 9. april opfører 4 kor, solister og musikere det store værk ’Gloria’ af Tore W. Aas i Vor Frelsers Kirke.

’Gloria’ er et stort, betagende oratorium, der er skrevet af Tore W. Aas. Den norske komponist er mest kendt for sin rytmiske musik og for at have skrevet julesangen ’En stjerne skinner i nat’.

I ’Gloria’ har Tore W. Aas dog fået inspiration fra andre genrer, fx irsk-keltisk, gregoriansk, klassisk og gospel musik. Komponisten, der grundlagde Oslo Gospel Choir i 1989, er nærmest verdenskendt for sit kor og sin musik. I ’90’erne var koret ’den bedst sælgende norske artist’ med over en million solgte enheder.
’Gloria’ er blevet indspillet og er en meget populær cd.

Medvirkende

Hovedvokalsolisterne er Anette Mouritsen, Frederik Brorson og Mikkel Emil Lynge. Orkesteret består af Jacob Worm, guitar, Bjørn Elkjer, keyboard, Jeppe Smith-Olsen, kontrabas og Mikkel Möglich, slagtøj.
”Gloria” består af 11 satser og gør overordnet brug af den gamle romermesses led Kyrie, Gloria, Credo, Sanctus og Agnus Dei. Der er også andre smukke satser undervejs. Værket har været til inspiration for andre komponister af moderne rytmisk kirkemusik. Det kristne påskebudskab om Jesus som offerlammet står stærkt i teksten, der hovedsageligt synges på dansk.

Kordelen udgøres af fire kor, nemlig Vor Frelsers Kirkes Ungdomskor med 25 sangere og kirkens koncertkor, The United Saviour Singers, der har 50 sangere. Dertil gæstekorene Grindsted Kirkes Pigekor og Grindsted Kirkes Projektkor. Korene har arbejdet intensivt med værket i 3 måneder: Vor Frelsers Kirkes organist, Erik Linow, har indstuderet værket med Vejle-korene, og Grindsted Kirkes organist, Jens Erik Kristensen med Grindsted-korene. Erik Linow dirigerer koncerten.

Billetter kan købes forlods på kirkens kordegnekontor eller kontant ved døren. Dørene åbnes 1 time før. Koncerten bliver gentaget i Grindsted kirke samme aften.