Søgen efter Skaberen i flot andagtsbog

Francine Rivers er kendt for sine fængslende romaner. Nu har hun udgivet en personlig andagtsbog inspireret af naturen.

’Jordens salmer:Refleksioner over hvordan Gud taler gennem naturen’ er en ualmindelig indbydende andagtsbog med dybde og smukke naturbilleder, der hænger fint sammen med bibelvers og citater. Hver andagt har tre opfordringer til opmuntring og efterfølgelse i personlig fordybelse og bøn: Overvej, Anvend, Kontakt med Gud.

Naturen, Guds skabelse og mennesker

En del konkret viden om naturen er vævet ind i refleksionerne. Det underbygger visdommen i Guds skaberværk, giver indsigt i Guds kreativitet og bliver til spændende læsning! Derfor egner denne bog sig også som gave uanset modtagerens tro, selv om indholdet klart bygger på Evangeliet og Bibelens Gud. Francine Rivers har selv været en søgende, indtil hun blev en bekendende kristen. Flere af hendes bøger er anmeldt i Udfordringen, og hendes første roman som kristen forfatter Den kærlighed som sætter fri er et trosvidnesbyrd, en medrivende historie om sand kærlighed inspireret af Hoseas Bog.

Francine Rivers har udgivet en række romaner, hvoraf flere er oversat til dansk, bl.a. ”Den kærlighed som sætter fri” – en kærlighedsroman inspireret af Hoseas’ Bog i Det Gamle Testamente.
Naturens mangfoldighed og vejvisere

Et eksempel på en refleksion i Jordens Salmer er fokus på de mange forskellige æblesorter, for Gud ønsker mangfoldighed – ikke bare i dyr og planter, men også i os mennesker. Vi skal ikke alle være ens, og bibelversene underbygger dette: tænk over det, og læg mærke til folks forskellighed! Bed om Guds hjælp til at værdsætte både andres og egne egenskaber.

Myrerne er et eksempel på, at vi kan lære af naturen. De kan opleves som en pestilens, men Bibelen giver klar besked om, at de er visere end de vise, flittige og et godt eksempel til efterligning, da deres flid tjener et godt formål. Her er rigeligt at overveje, bruge og bede over! Tørst efter Gud som hjortens, eller hvordan en afrikansk bille klarer tørst, er andre eksempler. Træers rodnet belyser fællesskab, syrenbuskene illustrerer Guds trofasthed – også i trængsler. Alt dette viser meget kreativt Guds væren både i naturen og i forhold til os mennesker.

Bibelens forfattere underviste om Gud ud fra alle aspekter i naturen, fx Sl. 23. Og Jesus talte om sennepsfrø, hvede, ukrudt og en perle. Derfor ønsker andagtsbogens forfattere at opmuntre læserne til at betragte den verden, Gud har skabt, og søge de skjulte budskaber for at komme ham nærmere. Rivers udfordrer læserne: ”Bed Helligånden om at åbne dine øjne, ører og dit hjerte til at modtage det, Gud har til dig.”

Francine Rivers sammen med
Karin Stock Buursma:
Jordens Salmer
212 sider • 249 kr.
Forlaget Scandinavia