Gud fri mig fra mit mindreværd…

Af Annika Grønhøj
frugrønhøj.dk

Kender I vitsen om den kristne hest? Den lyder sådan her: En dreng er ude at gå tur med sin mor, da han peger ud på marken og siger: ”Se mor en kristen hest!” ”Hvordan kan du vide at det er en kristen hest”, siger moderen undrende, ”Jo for den hænger med mulen”, svarer drengen.

Jeg vil gerne dele en lille åbenbaring, jeg fik under en prædiken der handlede om teksten fra Johs. 15,7-8:
Hvis I bliver I mig, og mine ord bliver i jer, så bed om alt hvad I vil, og I skal få det. Derved herliggøres min fader, at I bære megen frugt, og bliver mine disciple.

Jeg har hørt de vers rigtig mange gang i mit liv, Men pludselig var der nogen ord, der på en ny måde poppede op og gav mening, nemlig BED OM ALT HVAD I VIL, OG I SKAL FÅ DET. DERVED HERLIGGØRES MIN FADER, AT I BÆRER MEGEN FRUGT.

Jeg betragter mig selv som Jesu salgsmand her på jorden, han er min chef. Jeg er ret sikker på, at jeg ikke vinder prisen som årets medarbejder, da jeg lidt for tit har travlt med alt muligt andet end mit job, som er at sælge den vare han tilbyder: At han en gang for alle har fjernet al vor synd, og som en lille ekstra bonus givet os adgang til det EVIGE LIV! Det burde jo ikke være et svært job at sælge den vare, alligevel ser mine salgstal ikke for gode ud.

Hvorfor gør de så ikke det? Altså udover at jeg lidt for tit laver alt mulig andet, end det der er mit job, så skyldes det, at jeg gør mit job mere besværligt, end det behøver være. Jeg er simpelthen alt for dårlig til at tage imod de hjælpemidler, jeg kan få.

Jeg har takket nej til den lækre firmabil, og tramper i stedet afsted på min gamle havelåge, og firmatelefonen har jeg også sagt nej til. Firmacomputeren, kontokortet og frokostordningen har jeg også pænt sagt nej til. Fordi jeg så nødigt vil ligge firmaet til last, jeg er jo ikke ligefrem den flittigste eller dygtigste medarbejder. Kan I se sammenligningen med den kristne hest?

Men min chef tilbyder mig ikke alle firmagoderne, fordi han vil, at jeg skal gøre mig fortjent til dem. Han vil bare gerne gøre mit job let for mig. Jo mere jeg beder om, jo mere får jeg, og jo bedre lys sætter jeg min chef i.

Så det, jeg har brug for, er at lægge mit mindreværd væk, begynde at se mig selv som en værdifuld og dygtig medarbejder. Bede om ting og tage imod dem.


Artiklen fortsætter efter annoncen:SÅ GUD FRI MIG FRA MIT MINDREVÆRD! OG GUD FRI DIG FRA DIT!