Haarders nye påskesalme blev uropført i Opstandelseskirken

Tidligere kirkeminister Bertel Haarder har skrevet en ny forårs-og påskesalme med titlen Forårsglæden. Carsten Mørch har skrevet en smuk melodi til salmen, som blev fremført i Opstandelseskirken i Albertslund Påskedag.

”Kristus opstod påskedag. Det fejrer vi med dejlig musik af bl.a. organist Carsten Johs. Mørch. Bertel Haarders salme ”Forårsglæden” synges. Solotrompetist Ketil Christensen og Kirkekoret medvirker. Marianne Fischer er prædikant. Vi ønsker hinanden glædelig påske over et lille glas og tapas, mens Bertel Haarder fortæller om sine salmer og prioriteringer i dansk kirkeliv” skrev sognepræsten på kirkens hjemmeside før påske.

Salmen handler om glæden over livet set i årstidernes og kirkeårets perspektiv. Påskemorgen sejrer livet, for Jesus bærer vor nød. Pinsen i den tidlige sommer sætter hjerterne i blus mens efteråret, vinterkulden og mørket udfordrer alt det skabte. Salmen slutter dog med håb: Vinterkulden/ fryser mulden,/ Kærligheden holder ved./ Visner floret/ blomstrer ordet,/ Som fra Gud vi henter ned./ Evigt liv er kærlighed.//