Ny forskning i, når troen løser kriser

Aida Hougaard Andersen fra Agape indleder 1. juni et ph.d.-projekt.

Agape-psykolog starter på ph.d.-forskningsprojekt om religiøs kommunikation.

Hvordan kan man inddrage livets eksistentielle og religiøse aspekter i det danske sundhedsvæsen?

Psykolog Aida Hougaard Andersen fra Foreningen Agape påbegynder den 1. juni et ph.d.-projekt om eksistentiel og religiøs kommunikation set i forhold til behandling og patient/klient tilfredshed.

Agape har i de senere år arbejdet intensivt med et pilotprojekt, der har til formål at blive klogere på troens betydning i kriser.
Annette Bech Vad, der er landsleder i Agape, glæder sig over, at den erfaring og det udviklingsarbejde, der hidtil er gjort i Agape, nu bærer frugt, så endnu flere mennesker kan få glæde af det.

– Agape kan på den måde bidrage til, at behandlere i Danmark får redskaber til at inddrage eksistentielle temaer og troens betydning i mødet med kriser. Det er et stort skridt for Agape, siger Annette Bech Vad.
Psykolog Aida Hougaard Andersen skal fortsat være tilknyttet Agape, men ansættes ved Psykologisk Institut på Syddansk Universitet, hvor hun får bl.a. Niels Christian Hvidt som vejleder.

– Vi har gennem de seneste 10 år undersøgt danskernes tro. Nu er der behov for, at vi kommer et skridt videre og undersøger, om psykologer og andre i behandlingssystemet har et sprog og en faglig tilgang, der kan møde mennesker også på det eksistentielle og trosmæssige plan. Det er vigtigt at udvikle både sprog og metoder, der kan anvendes i forbindelse med inddragelse af troen, siger Niels Christian Hvidt, der er lektor og har forsket på området i mange år.

Agape er en forening, der udøver og fremmer kirkeligt socialt arbejde (diakoni), hvor vægten lægges på det kristne livs- og menneskesyn.

Agape er hjemmehørende i Agapehuset, Bredhøjsvinget 1, 8600 Silkeborg og har hjemmesiden: www.agape.dk.